Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rendőrségi bűnbejelentés már SMS-ben is!

Kütyük

Rendőrségi bűnbejelentés már SMS-ben is!

A rendőrségre hamarosan már nem csak telefonhívás, hanem akár mobiltelefonos SMS segítségével is be lehet jelenteni a különböző bűncselekményeket.

Sanghajban a rendőrség komoly telekommunikációs fejlesztéseket hajt végre annak érdekében, hogy még az idei esztendőben be tudja vezetni a rövid szöveges üzenetben történő bejelentő szolgáltatását. A tavaly év végén elkezdett projekt célja nem más, mint egy minden korábbinál titkosabb, gyorsabb és egyben biztonságosabb bűncselekmény bejelentő rendszer létrehozása.

A rendőrség szóvivője elmondta, hogy a polgároknak a jövőben már elegendő lesz egy SMS-ben leírni, hogy pontosan mi történt, majd pedig azt elküldeni a 110-es számra. A hatóságok minden beérkező üzenetet eltárolnak és azonnal végrehajtják a szükséges lépéseket.

Szakértők szerint az SMS alapú rendszer egyik legnagyobb előnye, hogy a helyi nyelvet nem beszélő turisták akár angolul is megtehetik a szükséges bejelentéseket, így pedig minimálisra csökkenthető a félreértések száma. A fejlesztők elmondták, hogy a rendszer várhatóan 100 százalékos pontossággal fog üzemelni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés