Connect with us

technokrata

Rendőrségi bűnbejelentés már SMS-ben is!

Kütyük

Rendőrségi bűnbejelentés már SMS-ben is!

A rendőrségre hamarosan már nem csak telefonhívás, hanem akár mobiltelefonos SMS segítségével is be lehet jelenteni a különböző bűncselekményeket.

Sanghajban a rendőrség komoly telekommunikációs fejlesztéseket hajt végre annak érdekében, hogy még az idei esztendőben be tudja vezetni a rövid szöveges üzenetben történő bejelentő szolgáltatását. A tavaly év végén elkezdett projekt célja nem más, mint egy minden korábbinál titkosabb, gyorsabb és egyben biztonságosabb bűncselekmény bejelentő rendszer létrehozása.

A rendőrség szóvivője elmondta, hogy a polgároknak a jövőben már elegendő lesz egy SMS-ben leírni, hogy pontosan mi történt, majd pedig azt elküldeni a 110-es számra. A hatóságok minden beérkező üzenetet eltárolnak és azonnal végrehajtják a szükséges lépéseket.

Szakértők szerint az SMS alapú rendszer egyik legnagyobb előnye, hogy a helyi nyelvet nem beszélő turisták akár angolul is megtehetik a szükséges bejelentéseket, így pedig minimálisra csökkenthető a félreértések száma. A fejlesztők elmondták, hogy a rendszer várhatóan 100 százalékos pontossággal fog üzemelni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő