Connect with us

Hirdetés

technokrata

Százezer darabos mobiltelefonos csalás alapítványi adakozásnak álcázva

Kütyük

Százezer darabos mobiltelefonos csalás alapítványi adakozásnak álcázva

Két csaló nem kevesebb mint százezer mobiltelefont csalt ki hiszékeny emberektől egy jótékonysági alapítványnak álcázott szervezeten keresztül.


A férfi és a nő azt hazudta az adományozóknak, hogy a leadott mobil készülékekkel házasságon belüli erőszakot elszenvedett asszonyokat, időseket és fogyatékosokat támogatnak.

A hatóságok munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy az ily módon begyűjött mintegy százezer telefonból minössze 300 darabot kaptak rászorulók, a többi készüléket pedig egyszerűen eladták és mintegy 1,2 millió dolláros bevételre tettek szert, amit saját bankszámlájukra utaltak át. A csaló páros egyébként szinte minden lehetséges módon megpróbált mobiltelefonokat szerezni: adományozási ötletükkel nem csak magánszemélyeket és vállalkozókat, hanem mobilgyártókat és még rendőri szervezeteket is megkerestek.

A ˝Save a Life, Give a Phone˝ alapítványt működtető huszonnégy esztendős Domingo Frias-Payan-nek és a huszonöt esztendős Heather Frias-Payan-nek bíróság előtt kell majd felelniük tetteikért. Billy Coyle, az alperesek ügyvédje egyelőre csupán elég szűkszavú nyilatkozatokat tett és ˝nevetségesnek˝ titulálta az egész ügyet.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés