Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia mobil technológia Ford és Nissan autókban

Kütyük

Nokia mobil technológia Ford és Nissan autókban

A Ford és Nissan autókban a jövőben elérhetők lesznek bizonyos Nokia mobiltelefonos megoldások.

A piacvezető finn vállalat munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a Ford Focus, a Ford Focus C-Max és egyes jövőben megjelenő Ford modellek elérhetők lesznek a Nokia vezeték nélküli Bluetooth technológiájú, illetve vezetékes autós mobiltelefon megoldásaival.

Ezekben az autókban a legfontosabb mobiltelefon funkciók a jármű kezelőszerveinek használatával is elérhetők lesznek. Ilyen például a telefonkönyv nézegetés, a bejövő és kimenő hívások kezelése, illetve a rövid szöveges üzenetek olvasása és küldése. A bejövő hívásokat például a rádió nagy méretű kijelzőjén is meg lehet majd tekinteni, ezenkívül említést érdemel, hogy a rendszer akár hangparancsok segítségével is irányítható, ami javít a közlekedés biztonságán. A Ford egyébként speciális külső antennával is felvértezi az említett modelleket, melyek ily módon jobb vételi körülményeket teremtenek.

A Nissan egy hasonló funkciójú, ám alapvetően más felépítésű rendszert kíván beépíteni új modelljeibe. A Nissan és a Nokia szoros együttműködésének gyümölcse a Nissan féle N-FORM irányító megoldásra és operációs rendszerre épül. A megoldás lelke nem más, mint egy 7 colos képátlóval rendelkező multifunkciós kijelző, mely nem kis segítséget jelent a mobiltelefon használatában.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés