Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jelentős Bluetooth fejlesztések várhatóak

Kütyük

Jelentős Bluetooth fejlesztések várhatóak

A Bluetooth Special Interest Group kiadta a vezeték nélküli Bluetooth technológiával kapcsolatos, az elkövetkezendő három esztendőt átölelő fejlesztési roadmapjét.

A dokumentumból kiderül, hogy az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő ˝˝kékfog˝ a jövőben gyorsulni fog, alacsonyabb lesz a fogyasztása és új biztonsági megoldásokat fog kapni.

A friss roadmap szerint 2004-ben debütál a Bluetooth 2.0 + EDR (Enhanced Data Rate), mely a jelenleginél jelentősen gyorsabb, maximum 3 Mb/s adatátviteli sebességet fog biztosítani, miközben az ezzel a technológiával kompatibilis mikrochipek fogyasztása rendkívül alacsony lesz.

A fejlesztések természetesen ezt követően sem állnak le, melynek köszönhetően 2005-ben máris érkezik a még újabb Bluetooth szabvány. Az új technológia lehetővé teszi az egyszerre több eszközzel történő párhuzamos kommunikációt, valamint tovább csökkenti a fogyasztást és javít a biztonságon. A QoS funkciónak köszönhetően az egyes Bluetooth hálózatokban akár 255 eszköz is lehet majd.

Ezt követően a Bluetooth 2006-ban még gyorsabb, még biztonságosabb, még alacsonyabb fogyasztású és a korábbiaknál nagyobb hatósugarú lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés