Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újgenerációs karóra mobiltelefon az NTT DoCoMo-tól

Kütyük

Újgenerációs karóra mobiltelefon az NTT DoCoMo-tól

Japán vezető mobiltelefonos szolgáltató cége, az NTT DoCoMo a napokban bejelentett egy vadonatúj, karórába zsúfolt mobiltelefont, és ígéretet tett arra, hogy a szigetországban rövid időn belül meg is kezdi az újdonság forgalmazását.

A keresztségben Wristomo nevet kapott eszköz kivülről leginkább egy olyan nagy tudású high-tech karórára hasonlít, melynek az átlagosnál egy kicsit vastagabb a szíja. A Wristomo műanyag szíja egyébként az átlagosnál több feladattal van ellátva, ugyanis alsó részében egy mikrofon, valamint néhány irányítógomb, felső részében pedig egy parányi hangszóró található. Bejövő hívások esetén egyébként nem a karon elhelyezkedő órába kell beszélni, hanem le kell azt venni onnan, és széthajtva a készüléket máris kezdődhet a beszélgetés.

A fentiek alapján elmondható, hogy az NTT DoCoMo által forgalmazni kívánt Wristomo alapvetően különbözik a Samsung és a Motorola által nemrégiben bejelentett karóra mobiltelefonoktól, ugyanis ezen készülékek vagy külön headsettel rendelkeztek, vagy pedig a karról le nem véve lehetett beszélni a segítségükkel.

A Wristomót a japán székhelyű Seiko Instruments gyártja az NTT DoCoMo számára. Az újgenerációs készülék egy parányi monokróm kijelzővel van felvértezve, melyen alaphelyzetben az időt, illetve a dátumot lehet megtekinteni. Bejövő hívások esetében a karóra kijelzője új életre kel, és olyan információkat közöl a tulajdonosával, mint amely információkhoz a hagyományos mobil készülékek esetében hozzá vagyunk szokva. A Wristomót az NTT DoCoMo PHS (Personal Handyphone System), illetve WCDMA (Wideband Code Division Multiple Access) hálózataiban lehet használni. A mindössze 13 gramm tömegű karóra telefon i-mode kompatibilis, ára pedig körülbelül 260 dollár lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés