Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia 3300, a finn gyártó első zenetelefonja

Kütyük

Nokia 3300, a finn gyártó első zenetelefonja

A Nokia tegnap Budapesten bemutatta a digitális szórakozást kínáló Nokia 3300 zenetelefont.

A kifejezetten zenehallgatásra tervezett Nokia 3300 zenetelefon hordozható zenelejátszót (MP3/AAC), sztereó FM rádiót, digitális felvevőt, az eredeti zenét felidéző fejlett csengőhangokat, valamint továbbfejlesztett üzenetküldő és játékszolgáltatásokat kínál egyetlen vidám külsejű készüléken belül. A GSM 900/1800 hálózaton működő Nokia 3300 szállítása a tervek szerint 2003 második negyedévében indul Európában, Afrikában és a Távol-Keleten.

A Nokia első zenetelefonja a bemutatón megmutatta mire képes. A Nokia 3300 mind saját hangszóróján, mind a hozzá való fejhallgatón keresztül kiváló minőségben szólaltatta meg a memóriájában tárolt MP3 zenei felvételeket, mely zenéket egyébként akár csengőhangként is fel lehet használni. Természetesen arra is lehetőség nyílik, hogy a zenék úgymond a háttérben szóljanak, vagyis a telefon az egyéb teendők menükben történő intézése mellett is képes a folyamatos zenelejátszásra.

Mivel a kezem ügyébe tévedt Nokia 3300 egy prototípus készülék volt, elnézhető hibának tartom, hogy a készülék menüje néha érdekes viselkedést tanúsított, valamint, hogy a készülék egyes gombjai egyrészt jobbra-balra lötyögtek, másrészt kicsit túl nagy erővel kellett lenyomni őket. A gyártó ezen problémákat minden bizonnyal hamarosan orvosolni fogja.

Az eladási csomagban található készülék alapfelszerelésként 64 MB-os MMC memóriakártyával rendelkezik. A Nokia 3300 térfogata 115 cm3, tömege pedig 125 gramm. A felhasználók maximum 11 órán át hallgathatják a zenelejátszót, míg a sztereó FM rádió 9 órán át működik. A 128 x 128 pixel felbontású kijelzővel felvértezett, Java és MMS kompatibilis Nokia 3300 beszélgetési ideje eléri a 3 órát, készenléti ideje pedig maximum 270 óra.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés