Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyakorlatilag itthon a használtautó-piac minden más elsöpör

Garázs

Gyakorlatilag itthon a használtautó-piac minden más elsöpör

Gyakorlatilag itthon a használtautó-piac minden más elsöpör

Először írtak át 200 ezernél több személyautót egy negyedév alatt

2018 második negyedévében új csúcsra ért a hazai használtautó-piac: a gazdát cserélt használt személyautók száma az időszak során elérte a 201 ezret, ami 20 ezerrel magasabb a valaha mért legnagyobb értéknél. A belföldi átírások száma mind májusban, mind júniusban példátlanul magas szinten, 70 ezer közelében mozgott. Az év első felében összesen 374 ezer volt használtautó-piac forgalma, ami 14 százalékkal szárnyalta túl az előző év hasonló időszakának szintjét.

untitled

A hazai személygépkocsi-állomány mindkét utánpótlási forrása: az új autók, valamint az import használt autók piaca is további komoly növekedésen van túl. Az újautó-eladások száma az első félévben 71 ezer volt, miközben a behozott használt autók száma elérte a 79 ezret. Előbbi érték 29, míg az utóbbi 8 százalékos növekedést jelent az elmúlt év hasonló időszakához képest. Bár ez az együttesen 150 ezer személyautó közvetlenül nem a belföldi adásvételek számát növeli, az általuk lecserélt járművek gyorsan megjelennek az eladásra kínált járművek között.

A jelenlegi folyamatok alapján a használtautó-piacon 2018-ban jócskán megdőlhet a tavalyi 686 ezres rekord. Várakozásunk szerint a belföldi átírások száma az év végére akár 760 ezer fölé is emelkedhet. A növekedési trendet csupán egy további jelentősebb forintgyengülés tudná érdemben befolyásolni, ami visszafogná a forgalomba kerülő új és használt autók mennyiségét.

– jelzi előre Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója.

Opelből és Volkswagenből a legnagyobb a választék

A belföldi használtautó-piacon az első félévben is toronymagasan az Opel vezeti az adásvételi listát 13,4 százalékos részesedésével. Jelenleg is fej-fej mellett zajlik a küzdelem a második helyért a Suzuki és a Volkswagen között. Most éppen a Suzuki áll hajszálnyival jobban 9,9 százalékos részesedésével, szemben a Volkswagen 9,8 százalékával. A Ford a negyedik helyen áll 8,3 százalékkal, a Renault 6,3 százaléka az ötödik helyre volt elegendő.

untitled2

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés