Connect with us
Hirdetés

technokrata

Hogyan működik a kárpittisztító?

autó kárpittisztító

LifeStyle

Hogyan működik a kárpittisztító?

Hogyan működik a kárpittisztító?

A járműápolás egy olyan művelet, amit erősen ajánlott rendszeresen elvégezni. Ma már modern kiegészítőket, eszközöket tudunk használni a folyamathoz. Sok esetben a technológiai fejlődésnek hála mindössze pár perc alatt el tudjuk végezni a szükséges műveleteket. Napjainkban már a kárpittisztítás se jelent nagy kihívást.

A kárpittisztító használata: mire kell figyelni?

A Hungarolube autóápolási készítményeinek kínálatában számos kiegészítő közül lehet válogatni. A kárpittisztító spray kiválasztása sem jelenthet problémát, de néhány szempontra azért figyelni kell. Ezek közé tartozik az, hogy inkább a minőségi termékek között válogassunk, mert ezekkel sokkal jobb végeredményt lehet elérni és tovább fejtik ki hatásukat a kárpiton.

A legnépszerűbb márkák közé tartozik például a Liqui Moly, aminek a kárpittisztítóját viszonylag egyszerűen lehet használni. Az egész művelet mindössze pár percet vesz igénybe, mivel egy aktívhabos tisztítószerről beszélünk.

A legnagyobb előnye az, hogy gyorsan és kíméletesen távolítja el a különböző szennyeződéseket a kárpitról. Tökéletes választás velúrhoz, szőnyeghez és a huzatokhoz is. Szennyfoltot sem hagy maga után, a kezelt felület színe és állapota a művelet végére teljesen megújul. Kellemes citrus illatot kapunk a maximális tisztaság mellett.

Ahogy említettük, a használat egyszerű: első lépésként felrázzuk alaposan a flakon tartalmát, majd jöhet is a permetezés. Az egész kárpitra fel kell vinni a sprayt, ha tudjuk, akkor egyenletesen. 2 percig kell állni hagyni, hogy kifejtse a hatását. Kefével kell beledörzsölni az anyagba, hogy ezzel a makacsabb foltokat is el tudjuk távolítani.

Nedves szivaccsal töröljük le a szennyeződéseket! Ha ezt követően is találunk még foltokat, akkor ismételjük meg a teljes műveletet! Utána már csak a száradás van hátra, és kész is vagyunk.

A rendszeresség az autóápolás titka

A huzatok, szőnyegek és más textíliák ápolása mindig prioritást élvez. Ezeket az elemeket minden egyes utazás során használjuk, a cipőn, a ruhán több szennyeződést is akaratlanul magunkkal viszünk az autó belsejébe. Könnyedén kialakulhatnak makacsabb foltok, amelyeket ha nem kezelünk időben, akkor később igazi kihívás lesz eltávolítani, de szélsőséges esetben még az is előfordulhat, hogy a kárpit annyira megsérül, hogy cserélni kell.

A legjobb választás az, ha a megelőzésre tesszük a hangsúlyt, és nem hagyjuk, hogy túl sok szennyeződés alakuljon ki.

Fontos a komfortérzet

A megfelelő kárpittisztító használatával megelőzhetjük a kellemetlen szagok kialakulását, és a légúti irritációt, allergiás reakciókat és megbetegedéseket is. Természetesen nem kell napi szinten elvégezni a kárpittisztítást, de ha nagyobb utazásra indulunk vagy éppen onnan érkezünk haza, akkor mindenképpen érdemes pár percet rászánni a műveletre. Jó, ha mindig van otthon tartalék spray, amit használhatunk szükség esetén.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés