Connect with us

Hirdetés

technokrata

A multifunkciós

Garázs

A multifunkciós

LG HBM-800
Autóban és motoron egyaránt használható az új Bluetooth-eszköz.

Autóban viszonylag egyszerűen megoldható a telefonálás, de mi van azokkal, akiknek motorjuk is van? Ők így jártak, vagy méregdrágán vehetnek egy motoros kihangosítót is az autós szett mellé? Úgy tűnik, az LG megtalálta a választ: kettő az egyben.

Tesztalanyunk egy Bluetooth-headset kiegészítve autós készlettel. Vagy fordítva. Nézőpont kérdése. Bonyolultnak tűnik? Higgyék el, nem az. Két szempontból figyelemreméltó: mivel nem fixen telepített eszközről van szó, akkor sem jövünk zavarba, ha közlekedési eszközt váltunk. És a fontosabb: a cucc anélkül fér el egy hagyományos bukósisak alatt, hogy beépülne a hallójáratunkba. A cserélhető gumiborítás zseniális, gondoltak rá, hogy nem mindenki rendelkezik azonos fülmérettel. Pluszpontot érdemel a szigorú technika: a koreaiak nem lacafacáznak, ipari nagyhatalom lévén evidens, hogy a csúcstechnika itt is jelen van, vicces árért, de erről később.

Motorozás közben nincs szükség semmi másra, mint 1 db fülkagylóra – a DSP zajcsökkentő elvégzi a piszkos munkát, semmi visszhang vagy zavaró sistergés. Hasonló megfontolásból kettős mikrofonnal szerelik, így a háttérzaj kiszűrve. Hab a tortán, hogy több eszközzel is képes egyidőben tartani a kapcsolatot, így a céges mobilt se hagyjuk otthon! Autóban dettó, csak itt beépített hangszóróból jön a szufla.

Az LG HBM-800
Bluetooth szett
tulajdonságai
 
Hívásvárakoztatás
Hívás visszautasítása
Hanghívás
DSP hangetechnológia
a tökéletes hangminőségért
Automatikus párosítás
Hangerő-szabályozás
Hívás közben váltás telefon
és kihangosító között
USB-csatlakozás
szoftverfrissítéshez
Li-ion akkumulátor akár
8,5 óra beszélgetési idővel
Két telefon egyidejű kezelése
200 órás készenléti idő
Szivargyújtóról tölthető
Ára: 16 900 Ft

Életre kelteni nem túl megerőltető: a csomagolást feltépve azonnal neki is lehet állni a “telepítésnek”. Ha csak gépkocsiba szánjuk az eszközt, semmi baj: a kicsiny, dobozszerű eszközt csak felcsíptetjük mondjuk a napellenzőre, és máris akcióra kész. Minden fontosabb funkciónak, úgy  mint akkumulátor-töltöttség és állapotjelző saját lámpácskája van. Tölteni egyszerűen szivargyújtóról lehet, ez természetesen a motoron is hasonlóképp működhet. Még egyszerűbb, ha feltöltve csak a headsetet visszük magunkkal. Igen, jól hallották: csak a headsetet. Mert a lényeg itt rejlik: a fekete dobozból pillanatok alatt eltávolítható egy Bluetooth füles, így autóból kiszállva is magunkkal vihető. Adott esetben motorra pattanhatunk, és akkor sem maradunk le fontosnak vélt hívásokról. Stay tuned – ahogy az angol mondja találóan. A 3,5 órás beszélgetési idő bőven elegendő, kézben tartott mobil nélkül. Készenlétben is több mint 200 órát áll, katonás.

A telefon csatlakoztatása gyerekjáték, abszolút antitalentumoknak tervezték. A 2.1 technológiának köszönhetően a párosítás automatikus. A telefon menüjéből kiválasztjuk a Bluetooth-alkalmazást, majd amikor összejöttek, csak csatlakoznia kell; ilyenkor kék színben dereng a cucc, jelezve: részéről minden oké. Hívást a telefonról indíthatunk hagyományos módon, ha hatókörön belül vagyunk, ilyenkor a kihangosító rögtön felébred. Fogadni már többféleképp lehet: hagyományosan a telefonon, a fülhallgatón lévő gombot benyomva, ha az a  fülünkön van, vagy a kihangosítón babrálva: pofonegyszerű minden. A szerkezet oldalán lévő gombokkal a hangerő is állítható. Visszhangot hírből sem ismer, úgyszintén nincs nyoma zavaró hanghatásoknak, interferenciának. Mikrofonja ideálisan érzékeny, nem kell túlkiabálni a motort vagy az AC/DC-t a rádióból.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés