Connect with us

Hirdetés

technokrata

Könnyebb, gyorsabb, lenyűgözőbb!

Garázs

Könnyebb, gyorsabb, lenyűgözőbb!

A világhírű olasz sportautó gyár elkészítette a Gallardo eddigi legkönnyebb és legerősebb kiadását. A Gallardo Superleggera 570 lóerős, a végsebessége pedig 325 km/óra.

Nem újdonsággal, hanem egy meglévő modelljének karcsúsításával hívja fel magára a figyelmet Genfben a Lamborghini. Az autó súlyából kerek 70 kilógrammot sikerült lefaragni, így a Gallardo Superleggera mindössze 1340 kilót nyom, ami kifejezetten könnyűnek számít a hasonló kategóriájú szupersport autók között, azon túl pedig az olasz márka jelenlegi legkönnyebb utcai járművének számít.

Az így kialakított tömeg/teljesítmény aránynak valamint a 5,2 literes, 570 lóerősre felhúzott V10-es motorjának köszönhetően a sportgép 3,2 másodperc alatt éri el a 100 km/órás tempót.

A komoly fogyókúra ellenére megtartották az összkerék-hajtást – erre utal a típusjelzésben a négyes szám – a Superleggera (szuperkönnyű) elnevezést pedig a karosszérián végrehajtott könnyítések miatt kapta a fűzöld színben feszítő sportgép.

A lefaragott kilók egy részét például úgy nyerték az olaszok, hogy az ablakok nagy részét polikarbonát lemezből készítették üveg helyett, az utastérben pedig szinte mindent szénszálas elemre cseréltek ki, sőt még a kerékcsavarokat is titánból készítették acél helyett.

A Lamborghini az új Gallardóval éppen versenyben maradhat az új középmotoros Ferrari 458 Italiával szemben, amelynek teljesítménye papíron megegyezik a új Lambóéval.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés