Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Lamborghini első elektromos szuperautója 2025-re készül el

Garázs

A Lamborghini első elektromos szuperautója 2025-re készül el

A Lamborghini első elektromos szuperautója 2025-re készül el

Az olasz cég hibrid verzióra is át szeretne állni a már meglévő modellek tekintetében

A Lamborghini első elektromos autója már látszik a horizonton.

Az olasz autógyártó cég végre felfedte elektromos terveit, ami két fázisra bontható a következő évtizedre tekintve. 2024 végére a cég benzin-elektromos hibridet szeretne készíteni a teljes felhozatalából, illetve még még 2030 előtt szeretnének kijönni egy full elektromos modellel.

Ez azt jelenti, hogy a Lamborghini Aventador, Huracán és Urus modellek a következő 3 évben már meg is fognak jelenni, illetve a Sián roadster limitárt verziójára is ez a sors vár. Természetesen, mint több sportautót gyártó cég, ők is nehézkesen akarnak átállni elektromos hajtásra, hiszen az életérzéshez, melyet árulnak, a kezdetek óta hozzátartozik a V8 és a V12 motorok brutális hangja, amely tekintélyt parancsol a világ bármely pontján. Emellett ők sem hagyhatják most már figyelmen kívül a károsanyagkibocsátással kapcsolatos regulációkat, illetve azt sem, hogy nehezen bár, de a világunk kezd áttolódni abba az irányba, hogy a környezettudatos dolgok a trendik.

“Természetesen a nyomaték és a gyorsulás!”

– fogalmazott Stephan Winkelmann, amikor arról kérdezték, hogy mi a legfontosabb a felhasználók szempontjából, majd így folytatta:

“Ami még kifejezett fontos, hogy a váltáskor történő üresjáratot csökkentsük és folyamatossá tegyük, vélemény szerint ennek örülnének még a leginkább.”

Természetesen nem csak a környezettudatosság hajtja a Lamborghini vezetőit. A verseny korántsem elhanyagolható a Ferrari, az Aston Martin és a Rimac mind készülnek elektromos sportautóval. A Volkswagen Csoport, melynek leányvállalata a Lamborghini 16 milliárd eurót költött arra, hogy minél inkább eltolják a gyártást az elektromos autók felé. A cég legalább 50%-kal szeretné csökkenteni a CO2 kibocsátást 2025-re.

“Ez lesz a Lamborghini történelmének legnagyobb befektetése”

– fogalmazott az ügyvezető igazgató

Állítólag pár hét múlva részletek is meg fogunk tudni az új modellekkel kapcsolatban, ami Winkelmann szerint olyan lesz, hogy eldobjuk az agyunkat.

Forrás: The Verge

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés