Connect with us

technokrata

Baj van Kínában!

kina_startup2

Startup

Baj van Kínában!

PwC Global Economy Watch szerint veszélyben lehet a kínai gazdaság növekedése!

A PwC makroökonómiával foglalkozó csapata elkészítette áprilisi elemzését, melynek főbb megállapításai a következők:

Áprilisban a világ döntéshozói Washingtonban gyűlnek össze, hogy értékeljék a globális gazdasági helyzetet. A számok alapján ugyan fellendülésre számíthatunk, azonban a növekvő egyenlőtlenségek miatt a gazdasági növekedés előnyei nem egyformán érezhetők a fejlett gazdaságokban.

Az egyenlőtlenségek több mint 20 éve tartó növekedésére a globális gazdasági trendek adhatnak magyarázatot. Megatrendeknek nevezzük azokat a globális trendeket, amelyek nagyban befolyásolják a gazdaságot, és várhatóan az elkövetkezendő évtizedben is jelentősek lesznek, áthatva a gazdaság és a társadalom egészét.

Úgy gondoljuk, két megatrend játszott szerepet az egyenlőtlenségek növekedésében:
– A technológiai áttörések, melyek következtében csökken a munkaerő fontossága a gyártási folyamat során, és növekszik a világszínvonalú képességekkel rendelkező munkavállalók javadalmazása.
– A gazdasági erőviszonyok átrendeződése, ami korábban az alacsonyabb képesítést igénylő munkák keletre történő kiszervezéséhez vezetett. A bérszakadék csökkenése miatt azonban hamarosan részben megfordulhat ez a trend.

kina_startup2
Ahogyan a PwC 17. Vezérigazgató Felmérése is mutatja, a vezetők 75%-a egyetért abban, hogy vállalatuknak nagyobb társadalmi szerepet kell vállalnia, és az egyenlőtlenségek kiéleződésének kérdése egyre sürgetőbb problémát jelent.
Veszélyben a kínai gazdaság növekedése? A 2014-es év fordulópont lehet Kína számára: a 12. Országos Népi Gyűlésen elfogadott átfogó reformok gyakorlatilag az összes szektort érintik. A legfrissebb, kiábrándító külkereskedelmi és befektetési adatok azonban arra utalnak, hogy veszélyben lehet az előirányzott 7,5%-os GDP-növekedés. A közel egy évtizede tartó kínai hitelezési boom lehetséges következményei jelentős kockázatot jelentenek a bankok, az állami vállalatok és a helyi önkormányzatok közötti szoros összefonódások miatt.

További nemteljesítések és a pénzügyi piac hullámzása lassíthatják, sőt akár meg is akaszthatják a kínai reformterveket.

A részletes, angol nyelvű elemzést a következő linken olvashatod:
http://www.pwc.co.uk/economic-services/global-economy-watch/index.jhtml

Forrás: Insider BlogSzólj hozzá!

További Startup

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd