Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lezárult az első alkalommal megrendezett MCC Ötlet Inkubátor program

Startup

Lezárult az első alkalommal megrendezett MCC Ötlet Inkubátor program

Lezárult az első alkalommal megrendezett MCC Ötlet Inkubátor program

A Mathias Corvinus Collegium és a Design Terminal első alkalommal megrendezett vállalkozásfejlesztési programjában a vártnál is erősebb mezőny versenyzett a díjakért a záróeseményen.

Szeptemberben a Mathias Corvinus Collegium és a Design Terminal egy új közös programot indított, melyben az MCC alumni diákjai és jelenlegi tanulói mélyebb betekintést nyerhettek a vállalkozásindítás témáiba. A szervezők azért hozták létre az Ötlet Inkubátort, hogy minél nagyobb segítséget nyújthassanak azon fiatalok számára, akik szeretnének saját ötletükből céget építeni vagy akár munkavállalóként is szélesebb körű ismeretekkel rendelkezni már karrierük indulásakor.

Az MCC Ötlet Inkubátor program első mérföldköve egy ötletverseny volt, amelyen tizenkét csapat dolgozott ötleteik megvalósításán, mentorok és képzett szakemberek segítségével. Az ötletversenyen a Forum, a Bioremediáció és az Örökké haza csapatai részesültek a nyerteseknek járó díjazásban.

A vállalkozásfejlesztési inkubátor program pedig négy alkalomból állt, amelynek első napján Paris Noble kulcsmentor adott elő a piackutatás és termékfejlesztés témában. Ezt követően a résztvevők üzleti tervet készíthettek Sziller Olivér pénzügyi szakértő segítségével és Ambrus Rékának köszönhetően vállalkozói jogi ismereteket is szereztek. A harmadik alkalmon Szabó Edit Ditte digitális marketing specialista adta át tudását a fiataloknak, utána pedig Benkő Willy tartott workshopot a kapcsolatépítés rejtelmeiről. Az utolsó képzési napon Fehér Zsolt szervezetfejlesztés, Várdy Zoltán értékesítés és Szabó Attila nyilvános prezentáció témákban segítették a résztvevőket.

Voltak csapatok, akik a program alatt változtattak az ötletükön és olyanok is, akik egyesítették erőiket, hogy minél változatosabb tudással rendelkezzenek.

A program záróeseményén a résztvevők bemutatták ötleteiket a zsűri előtt. Két győztest hirdettek, akik pénznyereményben részesültek, amelyet vállalkozásuk fejlesztésére és elindítására költhetnek.

Az első helyezést az Örökké Haza csapata hozta el. Égi Blanka és Kiss Teodóra egy örökbefogadási alapítványt hozna létre, amely nem csak a határon belüli gyermekek örökbefogadásának adna teret, hanem terjeszkedne Németország vagy Ausztria felé is. Az alapítvány célja, hogy a gyermekeknek ne kelljen éveket otthonokban tölteni, mire a megfelelő családhoz kerülnek.

A második helyezést Juhász Gáspár András és Trauttwein Albert OUT nevű ötlete nyerte meg, amely egy produktivitást fejlesztő alkalmazás. A célja, hogy segítse a fókuszált munkavégzést és tanulást, valamint a képernyőmentes időtöltést.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés