Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sikerre viszi a magyar startupokat az Európai Űrügynökség és a Design Terminal

űrügynökség

Startup

Sikerre viszi a magyar startupokat az Európai Űrügynökség és a Design Terminal

Sikerre viszi a magyar startupokat az Európai Űrügynökség és a Design Terminal

Alig több, mint egy éve indult el az ESA BIC Hungary, vagyis az Európai Űrügynökség üzleti inkubációs programja Magyarországon, a startupok és a kezdeményezést hazai szinten képviselő Design Terminal máris hangzatos sikerekről tudnak beszámolni.

Az innovációs ügynökség azzal az üzenettel indította útjára tavaly a programot, hogy a galaxis meghódítására a legegyszerűbb ötlet is alkalmas lehet, a csatlakozó cégek azonban nem szerénykedtek a tervekkel. Jelenleg 11 aktív résztvevője van a programnak. Van, amelyik nanoműhold-missziókhoz nyújt felhőalapú, elemző alkalmazást, és olyan is, amely DNS- és biomarker alapján szabja személyre az űrutazók táplálkozási programját vagy éppen a nem kívánt metánszivárgást szüntetné meg műholdas adatszolgáltatással.

Az ESA BIC Hungary fő célja sikeres űripari startupok fejlesztése Magyarországon. És hogy ez miért fontos terület? Fontos látni, hogy az űripari fejlesztések a mindennapjainkra is hatással vannak. Ezek a találmányok a hétköznapi életünket könnyítik meg.

A 12-24 hónapos inkubációba bekerülő induló vállalkozások többek között 50.000 euró ösztöndíjat kapnak az üzleti mentorálás és jogi, technikai támogatás mellett.  A szakterületükön kiváló mentorokon kívül 15 technológiai partner is segíti a startupokat. Két alumni csapat már le is zárta a képzési folyamatot. A vállalkozásfejlesztési előadások, workshopok, üzleti és közösségi találkozók hatékonyságát tartalmas együttműködések és sikeres befektetési körök mutatják.

ESA BIC Hungary: Tudás, közösség és piaci lehetőségek

A 27G Technology a világ legkisebb doziméterét fejleszti, és legújabb eredményük, hogy sikeresen integrálták első repülő prototípus példányukat a Budapesti Műszaki Egyetem új, MRC-100 jelzésű műholdjába. Az MRC-100 lesz a következő magyar műhold, indítását a SpaceX Falcon rakétájával fogják elvégezni 2023 tavaszán.

A Mindrove bioszenzoros eszközöket fejleszt az űrhajós jelöltek mesterséges intelligenciával támogatott agytréningjéhez. Ők az ESA BIC programon belül kerültek kapcsolatba a Fit4Race nevű céggel, akik a csúcsteljesítmény gátjait segítenek leküzdeni központjukban. Nekik köszönhetően a Mindrove már extrém sportolókon is végzi a neurofeedback tesztelést.

Mesterséges intelligenciával és műhold adatok segítségével támogatja a gazdálkodókat a SpaceCrop abban, hogyan optimalizálják vízfelhasználásukat. Ők idén egy 210.000 eurós befektetést húztak be.

A startupok, vállalkozások mindegyike arról számolt be, hogy örömmel vesznek részt egy olyan programban, amely hasonló gondolkodású, innovatív, tudásalapú vállalkozók és tudósok nemzetközi hálózatát biztosítja számukra. Mindez nem csak a fejlődésben, de a piaci lehetőségek megtalálásában is támogathatja őket.

A programra folyamatosan toborozzák az érdeklődőket az alábbi linken.

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés