Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elon Musk nekimegy az amerikai kormánynak

Dotkom

Elon Musk nekimegy az amerikai kormánynak

A Teslával és SolarCity-vel foglalkozó Musk most éppen a SpaceX miatt szűrte össze a levet a kormányzattal.

Bár Európában leginkább a Tesla elektromos autói okán ismert, Elon Musk a PayPal létrehozásán túl számos más területen is képviselteti magát. Nevéhez kötődik többek között a napenergiával foglalkozó SolarCity és az űrkutatásban élen járó SpaceX is. Ez utóbbival kapcsolatban Musk hétfőn tartott egy előadást, melyben kifejtette, hogy vállalatának egyértelmű célja a minden eddiginél olcsóbb rakétákat dobhasson piacra, amiket aztán eladhatnak a légierő számára.

elon-musk-friend

Amennyire racionálisnak hangzik, hogy az Egyesült Államok légiereje ezután a SpaceX termékét használja, annyira nehéz eredményt elérni a bürokrácia tengerében, ezért Musk úgy döntött, hogy a SpaceX beperli a kormányt. Mindezt azért teszik, mert a legújabb fejlesztésük 70%-kal olcsóbbá tehet egy kilövést, a fejlesztés alatt álló, hamarosan bemutatkozó rakétájuk pedig több küldetésen is bevethetővé válna.

Pontosan a többszöri használat indokolja ugyanis azt, hogy a légierő még mindig a Boeing és a Lockheed Martin által létrehozott United Launch Alliance-szel áll partneri kapcsolatban. Musk szerint a probléma elhárítása után nem maradt értelme az eddigi kapcsolatnak, hiszen míg az ULA egyetlen kilövést közel 400 millió dollárból hajt végre, addig a SpaceX már 100 millióból megteszi ugyanezt.

SpaceX_Falcon9

Musk szerint ez az adófizetők megkárosítása, ezért döntöttek végül a per mellett. Bár az tény, hogy Elon Musk keze sokáig elér, az amerikai kormányzat felső irányítóival nem lesz könnyű szembeszállni, így kétséges a bírósági ügy sikere.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés