Connect with us

technokrata

Ma van az internetes vásárlás napja

online-shopping_0.preview

Dotkom

Ma van az internetes vásárlás napja

Egyben ma van a maygar Dotcommerce Day is. Vásárlásra fel!

A mai napon rendezik meg először hazánkban az internetes vásárlás napját, a mozgalomhoz a Praktiker elsőként csatlakozott webshopjával. A DotcommerceDay és az induló mozgalom célja, hogy az internetezőkkel megismertesse az online vásárlás előnyeit, ezzel segítve az internetes kereskedelem és a tudatos vásárlás fejlődését hazánkban.

Az internetes kereskedelem hazánkban is növekvő tendenciát mutat, az elmúlt egy esztendőben az interneten vásárlók száma 1.205.000 fő volt a GKIeNet adatai szerint, és körülbelül ugyanennyien tervezik a kipróbálását a 14 évnél idősebb internetező lakosság körében. Az online áruházak forgalma idén elérheti a 160 milliárd forintot, ami több mint 15%-os növekedés az előző évi 137 milliárd forint után. A Praktiker elsőként csatlakozott a barkácsáruházak közül egy átfogó, 10 százalékos akcióval a november 24-ei DotcommerceDay-hez azzal a szándékkal, hogy a kezdetektől fogva részese legyen annak a mozgalomnak, amely a hazai internetezőkkel szeretné megismertetni az online vásárlás előnyeit és lehetőségeit. A Praktiker az egyetlen magyarországi barkácsáruházlánc, amelyik webshoppal rendelkezik, s széles áruválasztékát a világhálón is elérhetővé és megrendelhetővé teszi.

A Praktiker 2009 tavaszán indította el internetes áruházát, amely on-line fizetési lehetőséggel és házhoz szállítással vált teljessé. A webshopban jelenleg csaknem 40.000 árucikk elérhető termékkategóriákra lebontva. Az elmúlt két és fél évben csaknem 50.000 vásárlási tranzakció történt, az online bevétele immár megközelítik a teljes évi árbevétel 1 százalékát. Leginkább bútorokat, ajtókat, konyhafelszerelést, elektromos gépeket és kerti motoros gépeket vásárolnak online a fogyasztók, akik döntően az utánvétes fizetési lehetőséggel élnek.

A november 24-ei DotcommerceDay egy napig, viszont a Praktiker ehhez kapcsolódó vásárlási akciója egy hétig tart, november 24. és december 1. között zajlik. A DotcommerceDay keretében, a több száz online értékesítő kínálatában szinte minden lehetséges termék vagy szolgáltatás megjelenik, ami csak kapható az interneten, például könyv, CD, kozmetikai és illatszerek, műszaki cikkek, aukciós tárgyak, kuponok, élelmiszer, bútor, repülőjegy, internet-előfizetés.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle