Connect with us

Hirdetés

technokrata

Válságenyhítési operatív program

Dotkom

Válságenyhítési operatív program

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kiírása szerint hétfőtől január végéig lehet pályázatokat benyújtani vállalati folyamatmenedzsment kialakításának uniós támogatására. A kiírásban több, pályázást ösztönző pozitív változás található. A 2008-ban lehívható kétmilliárd forint újabb lendületet adhat a hazai ERP-fejlesztéseknek, mely az érintett vállalkozásoknál többek között a gazdasági válság hatásait is enyhíthetik.

Újra kiírta “Vállalati folyamatmenedzsment támogatása” című pályázati konstrukcióját az NFÜ. Jelen pályázat azonban nem teljesen azonos a tavaszival. Pozitív változás, hogy a minimális támogathatósági ponthatár 60 pontról 55 pontra módosult. Szintén fontos, hogy a GOP-2008/2-2.2.1. konstrukcióban a Közép-Magyarországi régió (KMR) cégei csak abban az esetben jogosultak támogatásra, ha a pályázat beadásának időpontjában a projekt tervezett helyszíne KMR-en kívüli. Ez tovább növelheti a KMR-nél elmaradottabb régiók vállalkozásainak esélyeit.

A pályázat 50 százalékos támogatottságú, a támogatás összege legalább három, legfeljebb húszmillió forint. A pályázatok elkészítésére kizárólag a hozzá kiadott, speciális kitöltő programmal van lehetőség, ami nem azonos a tavaszi szoftverrel.

Tapasztalat, hogy ha egy vállalkozás pályázati pénz bevonásán gondolkodik, célszerű pályázati tanácsadással is foglalkozó informatikai szolgáltatóhoz fordulnia. Ezek ugyanis rövid idő alatt pontosan fel tudják mérni, hogy az adott kiíráshoz tartozó pontrendszerben a pályázó milyen esélyekkel indul – mondta el a témáról az egyik legnagyobb SAP szolgáltató, a HostLogic Kft. értékesítési igazgatója. Molnár Attila hozzátette: természetesen a cégre vonatkozó tények adottak, de a pályázati anyag körültekintő, maradéktalan összeállítása, a projekt optimalizálása sokat nyom a latban. Az eddigi statisztikák azt mutatják, hogy azon pályázók, akik az előminősítés során “sikerre ítéltettek”, és a teljes folyamatot a bevezetést végző cégre bízzák, szinte minden esetben meg is kapják a támogatást.

Ráadásul az előminősítés, tehát annak felmérése, hogy az ügyfél milyen eséllyel pályázik, nálunk teljesen ingyenes – teszi hozzá a HostLogic munkatársa. Mi több, arra is van lehetőség, hogy ígéretes előminősítést követően a bevezetést végző cég a pályázatírás fix költségét is átvállalja.

 Az új pályázati támogatás most a legjobbkor jön, amikor is a gazdasági szakértők kivétel nélkül arra hívják fel a figyelmet, hogy jelen gazdasági helyzetben a vállalkozások számára kulcsfontosságú a túlélés érdekében a haszontalan ráfordítások kiszűrése és kiküszöbölése. Ez csak olyan vállalatirányítási rendszerrel valósítható meg, amely naprakész és pontos információt szolgáltat a cég tevékenységeiről és azok eredményességéről. Mindemellett egy jó rendszer segít a vállalat likviditásának javításában, az egyes üzleti területek jövedelmezőségének részletes elemzésében, valamint a versenyképes árképzésben is, amelyek jelen helyzetben fontos kritériumok a vállalkozások túlélése szempontjából.

A pályázatok benyújtására 2008. november 24-től 2009. január 30-ig van lehetőség, jellemzően vállalatirányítási (ERP), üzleti intelligencia (BI), vagy ügyfélrendszerek (CRM) létrehozására akár önálló beruházásként, akár meglévő megoldás bővítéseként.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés