Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyűjtögetné a Telekomot a Buda-Cash

Dotkom

Gyűjtögetné a Telekomot a Buda-Cash

A Magyar Telekom negyedik negyedéves gyorsjelentése minden szinten a vártnál kedvezőbben alakult – írja a Buda-Cash Brókerház elemzése.

A társaság bevételei, valamint EBITDA-számai a korábban prognosztizáltnál valamivel kedvezőbbek lettek. A bevételek ugyan tovább mérséklődtek, viszont egyre kisebb a visszaesés üteme. Az 50 forintos osztalékkal számolva a részvény osztalékhozamának prémiuma a tízéves állampapír-piaci hozamhoz képest 1,5 százalékpont alatt van, ami nemzetközi szinten, valamint régiós összehasonlításban is még mindig alacsonynak számít (ugyanez a lengyel TPSA-nál 2,5 százalék, a Telefónica O2-nél 5 százalék, de a Deutsche Telekomnál is közel 4 százalék).

A jelenlegi árfolyamon a Magyar Telekom reálisan árazott a szektortársakhoz viszonyított mutatószámok alapján, míg a diszkontált osztalék alapú modell (DDM) szerint látható még valamelyest az alulértékeltség, azonban osztalékhozam alapján túlértékelt – írják. A cég ajánlása rövid távon továbbra is tartás, hosszabb távra felhalmozás, érdemes lehet a mostani szintek közelében óvatosan gyűjtögetni a papírt – írják.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés