Connect with us

technokrata

Több sebből vérzik a digitális átállás

Dotkom

Több sebből vérzik a digitális átállás

Az Antenna Hungária (AH) Zrt.

40 millió forintos bírságot köteles fizetni, amiért nem teljesítette az országos földfelszíni digitális műsorszóró hálózat kiépítésére és üzemeltetésére kötött hatósági szerződés több pontját – határozott a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa. A testület többek között azt rótta fel az AH-nek, hogy a dvb-t platformon nem tett elérhetővé legalább egy új – földfelszíni műsorterjesztésű – általános tematikájú, szabad hozzáférésű műsort. Azt is kifogásolták, hogy a dvb-t platformon a közszolgálati műsorokra vonatkozó szerződések műsorterjesztési díjakat rögzítő rendelkezései nincsenek összhangban a pályázati kiírással. Mindezeken túl a cég késedelmesen teljesítette a digitális adások vételére alkalmas vevődekóder kedvezményes forgalomba hozatalára vonatkozó kötelezettségét, illetve nem megfelelő a Magyar Rádió Zrt. és a Magyar Katolikus Rádió Zrt. műsorainak továbbítására kötött megállapodás. Az AH bíróságon támadja meg a határozatot, s egyben felkéri az NHH-t, valamint a versenyhivatalt, hogy vizsgálja ki a műsorterjesztő platformok közötti versenyt torzító helyzetet. Az AH szerint a tanács nem veszi figyelembe sem azokat a változásokat, amelyek a válság nyomán a pénzügyi, gazdasági és piaci környezetben bekövetkeztek a szerződés aláírása óta, sem pedig a társaság teljesítéseit és túlteljesítéseit.

Az országos földfelszíni digitális televíziós adások jelenleg az ország területének több mint felén érhetők el. A lefedettséget az Antenna Hungáriának az év végéig több mint 88 százalékra, 2010 végére pedig 95 százalékra kell növelnie.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd