Connect with us

technokrata

Drágul kábeltarifák az E.On miatt?

Dotkom

Drágul kábeltarifák az E.On miatt?

Ha a magyarországi szolgáltatók nem tudnak megegyezni az E.

On Hungáriával, akkor áremelésre kényszerülhetnek.

A NAPI Gazdaság cikke. Több internet- és kábeltelevíziós társaság díjemelésre kényszerül, amennyiben nem sikerül megállapodniuk az E.

On Hungária Nyrt.-vel, amely meg akarja emelni a cégcsoporthoz tartozó vállalkozások (Titász Zrt., Dédász Zrt., Édász Zrt.) infrastruktúráján elhelyezett kábelek bérleti díját – tudta mega a NAPI Gazdaság.

Ez a lépés közel egymillió előfizetőt érintene – mondta lapunknak Fojt István, a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) alelnöke. Az MKSZ a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetséggel azt szeretné elérni, hogy az E.

On által kilátásba helyezett díjemelés ne valósuljon meg. A szövetségek képviselői azonnal elutasították az E.

On első ajánlatát, majd ezt egy tárgyalás követte, ami után újabb ajánlatot kaptak. Ennek alapján az E.

On az egyszeri igénybevételi díját 906 százalékkal, a havi bérleti díját 604 százalékkal emelné. Az álláspontok egyelőre nagyon távol állnak egymástól, mivel a két szövetség nem látja indokoltnak az áremelést. Fojt szerint a mértékre nem kaptak ésszerű és elfogadható magyarázatot, ráadásul a 2007-es évre már megtörtént a hivatalos áremelés.

A tárgyalások a települések közötti infrastruktúrán elhelyezett kábelbérletről szólnak, vagyis a településeken található villanyoszlopok bérleti díjáról még nem kezdődtek tárgyalások. A szövetségek szerint az E.

On által ajánlott áremelés ellehetetlenítené azokat a kisvállalkozásokat, amelyek a települések közötti összeköttetés révén egy fejállomásról, egy hálózatról több kisebb falu előfizetőjét szolgálják ki, vagyis a költséghatékony működés biztosítja ügyfélbázisukat. Egy radikális díjemelés után viszont az ügyfelek elpártolhatnak azokhoz a – például műholdas – szolgáltatókhoz, amelyeket nem terhel ilyen költség, jóllehet ma az optikainál nincs jobb átviteltechnika – véli Fojt. Az alelnök bízik benne, hogy meg tudnak állapodni, bár szívesen vennének ehhez valamilyen „állami segítséget”. Nehezíti a helyzetet, hogy amíg nem születik megállapodás a díjemelésről, addig állnak a fejlesztések, amelyek esetenként uniós forrásból valósulnának meg, így veszélybe kerülhet azok felhasználása.A tárgyalások állásáról az E.On egyelőre nem kívánt nyilatkozni, de jelezte, hogy megegyezésre törekednek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd