Connect with us

Hirdetés

technokrata

Drágul kábeltarifák az E.On miatt?

Dotkom

Drágul kábeltarifák az E.On miatt?

Ha a magyarországi szolgáltatók nem tudnak megegyezni az E.

On Hungáriával, akkor áremelésre kényszerülhetnek.

A NAPI Gazdaság cikke. Több internet- és kábeltelevíziós társaság díjemelésre kényszerül, amennyiben nem sikerül megállapodniuk az E.

On Hungária Nyrt.-vel, amely meg akarja emelni a cégcsoporthoz tartozó vállalkozások (Titász Zrt., Dédász Zrt., Édász Zrt.) infrastruktúráján elhelyezett kábelek bérleti díját – tudta mega a NAPI Gazdaság.

Ez a lépés közel egymillió előfizetőt érintene – mondta lapunknak Fojt István, a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) alelnöke. Az MKSZ a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetséggel azt szeretné elérni, hogy az E.

On által kilátásba helyezett díjemelés ne valósuljon meg. A szövetségek képviselői azonnal elutasították az E.

On első ajánlatát, majd ezt egy tárgyalás követte, ami után újabb ajánlatot kaptak. Ennek alapján az E.

On az egyszeri igénybevételi díját 906 százalékkal, a havi bérleti díját 604 százalékkal emelné. Az álláspontok egyelőre nagyon távol állnak egymástól, mivel a két szövetség nem látja indokoltnak az áremelést. Fojt szerint a mértékre nem kaptak ésszerű és elfogadható magyarázatot, ráadásul a 2007-es évre már megtörtént a hivatalos áremelés.

A tárgyalások a települések közötti infrastruktúrán elhelyezett kábelbérletről szólnak, vagyis a településeken található villanyoszlopok bérleti díjáról még nem kezdődtek tárgyalások. A szövetségek szerint az E.

On által ajánlott áremelés ellehetetlenítené azokat a kisvállalkozásokat, amelyek a települések közötti összeköttetés révén egy fejállomásról, egy hálózatról több kisebb falu előfizetőjét szolgálják ki, vagyis a költséghatékony működés biztosítja ügyfélbázisukat. Egy radikális díjemelés után viszont az ügyfelek elpártolhatnak azokhoz a – például műholdas – szolgáltatókhoz, amelyeket nem terhel ilyen költség, jóllehet ma az optikainál nincs jobb átviteltechnika – véli Fojt. Az alelnök bízik benne, hogy meg tudnak állapodni, bár szívesen vennének ehhez valamilyen „állami segítséget”. Nehezíti a helyzetet, hogy amíg nem születik megállapodás a díjemelésről, addig állnak a fejlesztések, amelyek esetenként uniós forrásból valósulnának meg, így veszélybe kerülhet azok felhasználása.A tárgyalások állásáról az E.On egyelőre nem kívánt nyilatkozni, de jelezte, hogy megegyezésre törekednek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés