Connect with us

technokrata

Lightscribe CD-írós notebookok

Dotkom

Lightscribe CD-írós notebookok

A HP elsőként dobta piacra Lightscribe CD-íróval felszerelt notebookjait, mely a Lightscribe technológiának köszönhetően alkalmat ad a CD lemezek felületének szabad kialakítására.

Amióta feltalálták az írásra alkalmas CD-t, azóta okoz fejtörést, hogy hogyan lehet a legegyszerűbben, a leghatékonyabban és nem utolsó sorban a legszebben nevesíteni adathordozóinkat. Sokáig csak a borítókba tűzött cetlik, az alkoholos filctoll, majd az előre megírt etikettek, végül pedig a házilag is nyomtatható CD-re ragasztható matricák nyújtottak segítséget. A LightScribe technológiának köszönhetően azonban most úgy nevesíthetjük CD-inket, hogy nem kell attól félnünk, hogy a szöveg lekopik, vagy hogy a matrica felpúposodik. A felirat, kép gyári minőségben kerül a CD-kre, a kreativitás teljes szabadságát nyújtva.

Az egyedülálló technikának köszönhetően a notebookban egy meghajtó végzi a CD lemez írását és a felület égetését is. A LightScribe lemezekbe azonosító jel van beégetve, ezáltal az adathordozó azonosítható akár a lemez, akár a címke oldaláról. A rendszer beállítható úgy is, hogy csak a speciális lemezre írjon adatot vagy címkét.

A LightScribe rendszer segítségével lehetőség van logok és sablonok körkörös vagy vízszintes címkézésére, ezzel az előre elkészített alkotások rugalmas alkalmazását teszi lehetővé.

A meghajtó maga bár kicsi és kompakt, kis méretével, egyben nyomtatóként is funkcionál, így használatával szükségetlenné válik egy másik nyomtató alkalmazása.

Az egyedi technológia másik nagy előnye, hogy a címkézés nem igényel tintát vagy festékpatront, ezáltal nincs szükség utánrendelésre és raktározásra, valamint nincs üzemkiesés sem a tinta kifogyása miatt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök