Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon a Digitális Iskolákért

Dotkom

Canon a Digitális Iskolákért

Második tanévéhez érkezett a Canon Hungária Kft. közoktatási infrastruktúra-fejlesztési pályázata.

A Digitális Iskolákért projekt második tanévét indította útjára a Canon Hungária Kft. A tavalyi tanév során közel 700 iskola és egyéni versenyző pályázott a 2004. szeptemberében indult közoktatási infrastruktúra-fejlesztési projekt értékes digitális képalkotási eszközeire. „A hónap Digitális iskolája” címet legutóbb a XIV. kerületi Mozgásjavító Általános Iskola pályázói nyerték.

A Canon Hungária Kft. 2004. májusában sajtótájékoztató keretében, Magyar Bálint oktatási miniszter részvételével jelentette be a „Canon – A Digitális Iskolákért” programot. 2004. szeptemberétől minden hónapban egy budapesti kerület és egy megye összes közoktatási intézménye (általános iskolák, szakiskolák, szakközépiskolák, gimnáziumok) pályázhatott az értékes díjakra, az iskolák diákjai pedig egyéni pályamunkákkal indulhattak. A nyertes pályázatokat minden hónapban az oktatási, a környezetvédelmi és az informatikai-hírközlési tárca szakértőiből, valamint a Canon Hungária Kft. képviselőiből álló zsűri értékelése alapján választották ki.

A havonta két iskolának és az egyéni pályázat nyerteseinek átadott értékes díjakkal, különdíjakkal, valamint a környezetvédelmi különdíjra fordított összeggel a Canon Hungária Kft. havonta átlagosan mintegy 10 millió forinttal támogatja az általános és középiskolákat és a diákokat.

Az iskolai díjak között nagyteljesítményű digitális irodai nyomtató, digitális fényképezőgépek és videokamerák, személyi nyomtatók, szkennerek és projektorok szerepelnek a most induló pályázati évben is. Emellett a zsűri értékelése alapján minden hónapban három egyéni pályázó is díjat kap, egy intézmény pedig elnyeri a környezetvédelmi különdíjat. A tavalyi oktatási év környezetvédelmi különdíjasainak részvételével 2005 nyarán összesen 182 diák táborozott a Canon és a WWF közös szervezésében megrendezett táborokban.

Ezzel a projekttel a két év alatt (a környezetvédelmi táborokkal együtt) összesen 220 millió forintos közoktatási támogatási programot valósít meg a Canon Hungária Kft.

„A program elsődleges célkitűzése az iskolák tanár-diák közösségeiben rejlő kreatív energiák feltárása és a korszerű digitális képalkotási technológiák megismertetése, de hasonlóan fontos a környezetvédelem fontosságának hangsúlyozása is. Az első év pályázatai egyértelműen megmutatták, hogy tanárok és diákok komoly teljesítményekre képesek, otthonosan mozognak a digitális képalkotás világában.” – mondta Moravcsik László, a Canon Hungária Kft. vezérigazgatója.

Idén ismét legalább 18 iskola nyeri majd el a „Hónap Digitális Iskolája” címet, emellett havonta 3 diák kapja meg az „Egyéni különdíj” kategóriában elnyerhető fényképezőgépeket, havonta egy iskola pedig 20 diákját delegálhatja a 2006 nyarán megrendezendő egyhetes környezetvédelmi táborokba.

Összességében elmondható, hogy a Digitális Iskolák projekt egy magas színvonalú társadalmi felelősségvállalást hangsúlyozó kezdeményezés, amely nagy elismertségnek örvend Magyarország közintézményei körében. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy a Canon európai vezetése fontolóra vette, hogy a régió más országaiban is elindítja a pályázatot.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés