Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonsági szempontok miatt száműzött Internet Explorer

Dotkom

Biztonsági szempontok miatt száműzött Internet Explorer

Kvázi kitiltották a Microsoft böngészőjét, és az alternatívok használatára buzdítják a diákokat egy egyetemen.

A Pennsylvaniai Állami Egyetem IT-részlege egy figyelmeztetést küldött el az oktatási intézményben tanuló diákok számára, hogy töltsenek le és telepítsenek másik böngészőt a Microsoft browsere helyett, annak érdekében, hogy csökkentsék az Internet Explorerben rejlő sebezhetőségek miatti támadások mennyiségét. Erre a lépésre az egyetem vezetése a médiában megjelent figyelmeztetések miatt szánta el magát.

„Nem kötelezzük az embereket az IE használatának teljes felfüggesztésére, mivel a szoftverre szükség van az operációs rendszer frissítéseinek megszerzéséhez. Csak tudatni akarjuk tanulóinkkal, hogy léteznek alternatívák – és erősen javasoljuk ezek használatát.” – mondta Robin Anderson, az egyetem informatikai részlegének szóvivője.

Érthető az oktatási intézmény döntése, hiszen az elmúlt félév igen negatív tapasztalatokat hozott az Internet Explorer felhasználóinak. Közel kéttucat biztonsági résről érkezett beszámoló, melyet mind a Microsoft böngészőjében fedeztek fel az IT-biztonsággal foglalkozó kutatók. Köztük a legtöbb kevésbé veszélyes hiba volt, de néhány kritikus sebezhetőséggel is szembe kellett nézni a Windows-felhasználóknak – még olyan féreg is született (Bofra), mely kifejezetten egy ilyen biztonsági rés kihasználására épülve terjedt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés