Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Ponyvaregény írója 30 millió dollárra perelte be a Microsoftot

Dotkom

A Ponyvaregény írója 30 millió dollárra perelte be a Microsoftot

Azzal vádolja az oscar-díjas Roger Avary a remondi szoftverfejlesztő céget, hogy ez utóbbi ellopta egyik játékötletét.

Roger Avary, a John Travolta nagy visszatérését hozó film, a Ponyvaregény szövegkönyvének írója a napokban pert kezdeményezett a Microsoft ellen Kaliforniában. A 30 millió dollárról (plusz a büntetési tételek) szóló kereset szerint Avary ötletét engedély nélkül tette a magáévá a szoftverfejlesztő gigász, miután az író előadta egy virtuális jógastúdió ötletét, mint a nők számítógépes játékokra irányuló érdeklődésük felkeltésének egyik eszközét. Avary azt kérte a bíróságtól (a magyar pénzben még a dollár régóta nem látott alacsony árfolyamán számolva is 5,7 milliárd forintos kártérítés mellett), hogy tiltsa meg a Microsoftnak, illetve az oregoni Respondesign játékkiadónak a „Yourself! Fitness” nevű játék forgalmazását.

Ted Spooner, a Respondesign vezérigazgatója teljesen hamisnak tartja a vádakat, elmondása szerint a Microsoft semmilyen módon nem vett részt a termék fejlesztésében. „Tizenhat alkalmazottunk szíve és lelke van a termék létrejöttében. Egy teljesen eredeti ötleten alapul [a játék], amely még azelőtt megszületett, hogy bármilyen beszélgetésre is sor került volna ezen egyén [Avary] és a Microsoft között.” – nyilatkozta Spooner. A Microsoft szóvivője a kereset ismeretének hiányában egyelőre nem kívánta kommentálni az esetet.

Avary egyébként nem véletlenül került kapcsolatba a Microsottal. Az 1994-ben Oscar-díjra jelölt, majd a legjobb forgatókönyv elkészítéséért az aranyszobrocskát el is nyerő férfi gyakran segít játékfejlesztőknek háttértörténetek kialakításában vagy videojátékok filmes adaptációjának elkészítésében. Amint arról ügyvédje beszámolt, a Microsofttal való találkozóra 2002. végén kérték fel. A beadvány szerint Avary ezt követően számos esetben találkozott a Microsoft csapatával, és 2003-ban átadott számukra egy részleges videojáték-ötletet, melyben az Xbox konzolgéppel rendelkező játszani vágyókat különböző jógapózok elsajátítására sarkallták.

A férfi állítása szerint ezt követően semmit nem hallott Redmondból, egészen addig, amíg a Microsoft fel nem kérte arra, hogy írjon alá egy megállapodást, melyben lemond minden, a játékkal kapcsolatos jogáról a Microsoft javára, anyagi ellenszolgáltatás nélkül. Avary elmondása értelmében sokkszerűen érte a hír a múlt hónapban, amikor egy újságból arról értesült, hogy a Microsoft bejelentette a „Yourself! Fitness” című játékát, mely – a forgatókönyvíró szerint – kísértetiesen hasonlít a férfi eredeti játékötletére.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés