Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sun Microsystems Kft.: növekvő árbevétel, erősödő szoftver- és szolgáltatás-értékesítés

Dotkom

Sun Microsystems Kft.: növekvő árbevétel, erősödő szoftver- és szolgáltatás-értékesítés

Az elmúlt évben a Sun hazai leányvállalata sikerként könyvelte el, hogy 8 high-end szervert és több nagy teljesítményű adattároló rendszert értékesített.

A Sun Microsystems Kft. a 2004-es (2003. július 1-jétől 2004. június 30-ig tartó) pénzügyi évben az előző évhez képest összességében 4%-os bevétel növekedést ért el a hazai IT piacon. A teljes árbevételhez viszonyítva jelentősen emelkedett a szoftver- és a szolgáltatás-értékesítésből származó bevételek aránya: az átlagnál nagyobb, 14%-os növekedést könyvelhetett el a szoftver üzletág, és közel ennyit, 11%-os növekedést produkált az infrastruktúra-megoldások tervezését és implementálását végző szolgáltatási üzletág is. Az oktatási üzletág 12%-os növekedéssel szintén jó eredményt ért el. A számítógép-rendszerek és adattárolók értékesítéséből származó bevétel az elmúlt évhez képest stagnált.

A legjelentősebb sikereket a Sun az idén is a távközlési szektorban érte el, bevételének több mint harmada származik ebből a szektorból. A legjelentősebb projektek között a Vodafone szerver konszolidációját, a T-Mobile informatikai rendszerének további fejlesztéseit, valamint a Matáv NRPS projektjét kell megemlíteni. A távközlés mellett a Sun számára a pénzügyi szektor hozott még jelentős megrendeléseket, az innen származó bevételek megközelítik a távközlési szektorból származó bevételekét; az elmúlt évben pénzügyi területen a cég egyik legjelentősebb projektje a K&H Bank szerver konszolidációja volt. Az elmúlt évben megkezdett, új ügyfelek megszerzését célzó stratégia is igen eredményesnek bizonyult: az egyéb, iparágakba nem sorolt nagyvállalati ügyfeleknek történő értékesítés a Sun hazai leányvállalatának mintegy 16%-át adja, szemben a tavalyi 10%-kal, amely minden esetben valamely versenytárs elől hódított el piaci részesedést.

Az elmúlt évben a Sun hazai leányvállalata sikerként könyvelte el, hogy 8 high-end szervert és több nagy teljesítményű adattároló rendszert értékesített, sikerrel tört be az x86 alapú szerverek piacára, valamint két szerződést írt alá a Java Enterprise System, a Sun vállalati infrastruktúra szoftverrendszerének szállítására vonatkozóan – ez utóbbi minden évben biztos, kiszámítható bevételi forrást jelent majd a cég számára. A Sun szintén büszke a Java technológia világszintű térhódítására, amelynek Magyarországon is egyértelmű jelei vannak: a Sun 2004. májusában megtartott Java fejlesztői rendezvényén több mint ötszázan vettek részt az ország minden pontjáról, és a cég Nokiával közösen meghirdetett mobil Java fejlesztői versenyére is az előzetes várakozásokat jóval meghaladó számú jelentkezés érkezett.

A Sun Microsystems Kft. a 2005-ös pénzügyi évben a szolgáltatásokból és szoftvereladásokból származó bevételek arányának további növekedését várja, ezen belül is kiemelt figyelmet kíván szentelni a Java Enterprise System szoftverrendszer értékesítésének. A következő évben a cég ügyfélkörének további bővítésére is lehetőséget lát, valamint várakozással tekint az egyre inkább körvonalazódó nagyobb államigazgatási projektek elé is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés