Connect with us

Hirdetés

technokrata

3Com: új vállalat Budapesten

Dotkom

3Com: új vállalat Budapesten

A 3Com kiemelkedően jó évet zárt hazánkban és új vállalatot alapít Budapesten.

Több mint 10 százalékkal növelte amerikai dollárban számított nettó értékesítési árbevételét és tovább fokozta évek óta javuló eredményességét a 3Com Magyarország a július 1-jével zárult 2003-2004-es pénzügyi évben.

Lehner Tamás ügyvezető igazgató bejelentette, hogy a hálózati megoldások és berendezések egyik világszerte vezető vállalata Budapesten J.V.Com Kft. néven új vállalatot alapít. Az ügyvezető igazgató közölte, hogy az új cég átveszi a 3Com megoldások és berendezések magyarországi képviseletének feladatait, azaz az eddiginél nagyobb önállósággal, az erőforrásoknak a hazai igényekhez jobban igazodó módon támogatja a meglévő többszintű partnerhálózatot, és ellátja a technikai háttér támogatási feladatokat is. A 3Com Magyarország Kft. a továbbiakban a márkatámogatásra és a marketing tevékenységre összpontosítja tevékenységét. Mindkét vállalat vezetését Lehner Tamás látja el.

A 3Com elsősorban Közép-Európában, ezen belül hazánkban fejlődik a piachoz is és a vállalat nemzetközi eredményeihez képest is gyorsan. Piaci részesedése a régió hálózati piacain átlagosan 40 százalékos, Magyarországon 35-38 százalékos. A legnagyobb forgalmú, Fast Ethernet, azaz a 10/100-as eszközök port-eladásait tekintve a 3Com tovább növelte piaci súlyát. Az IDC adatai szerint az első negyedévben csaknem 37.000 portot értékesített, mintegy 40 százalékkal többet, mint legnagyobb piaci versenytársa.

Hasonlóképen alakult a 3Com értékesítése Lengyelországban és a Cseh Köztársaságban is. A 3Com 2003 harmadik negyedévében vette át a hálózati piac legnagyobb szegmensének vezetését, elérve a 38 százalékos piaci arányt, amely 4 százalékkal haladta meg a korábbi listavezető értékesítési teljesítményét. Az azóta eltelt negyedévek eladási eredményei tovább erősítették ezt a tendenciát.

Folytatódott a 3Com részesedésének növekedése a Gigabites eszközök forgalmában is és ez mindhárom régióbeli országban a korábbi domináns gyártó rovására valósult meg. A 3Com hazánkban az idei első negyedévben 2.500 portot értékesített ebben a kategóriában.

A 3Com több évnyi kihagyás után 2004. elején tért vissza a nemzetközi és a magyar piacra a legmodernebb technológia felhasználásával gyártott útválasztóival. Gyors egymásutánban jelentek meg a kis- és középvállalatok igényeire szabott 3000-es, 5000-es sorozatszámú routerek. Magyarországon a Pártfogói Szervezetek Országos Hálózata volt a 3000-es sorozat első vásárlója: új informatikai rendszerükhöz tucatnyi rugalmas szolgáltatásokat nyújtó, versenyképes árú routert szereztek be. Az elmúlt napokban az Antenna Hungária döntött több mint 100 darab 3Com 3000-es, illetve 5000-es sorozatú router megvásárlása mellett.

A 3Com Magyarország tevékenységének kiterjesztése mellett egyre nagyobb szerepet vállal a magyar társadalom problémáinak enyhítésében. Legutóbb egy VoIP technológián alapuló NBX 100-as kommunikációs rendszert adományozott a Rendőrökért Közbiztonsági Alapítványnak (RKA), 1,5 millió forint értékben. Ez a 3Com kommunikációs rendszer különösen költséghatékony megoldást kínál az RKA-nak, hiszen a telefonközpont az 50-150 telefon felhasználóval rendelkező szervezetek számára készült. Használata növeli az alkalmazottak termelékenységet, javítja az ügyfélszolgálat hatékonyságát és csökkenti a költségeket. Megbízhatóan működik a különféle adathálózatokon (LAN-okon és WAN-okon), robusztus hívásfeldolgozási funkciókat, valamint alkalmazások széles skáláját kínálja.

Ezeknek a képességeknek az előnyeit különösen az olyan összetett feladatoknál élvezi az RKA, amikor orvosi beavatkozás szervezésében vesz részt, vagy amikor a közszféra felkészítését támogatja az európai unióhoz való csatlakozásból fakadó programokban. A 3Com Magyarország trade up programja keretében felújított, kiváló minőségű hálózati eszközöket adományozott a pécsi és a győri egyetemeknek 1-1 millió forint értékben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés