Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet-hozzáféréssel támogat az Axelero

Dotkom

Internet-hozzáféréssel támogat az Axelero

Szélessávú Internet-hozzáféréssel támogatja az Axelero Internet a kallódó fiatalokat felkaroló Jövőbarát Alapítványt.

A Jövőbarát Alapítvány önkéntesei több mint 10 éve dolgoznak azon, hogy a korunk veszélyeivel – droggal, alkohollal és egyéb szenvedélybetegségekkel – fenyegetett fiataloknak biztonságot és odafigyelést nyújtó, családpótló közösséget hozzanak létre, a szabadidő alternatív eltöltését jelentő esti és éjszakai sportprogramok biztosításával. A sportolás – elsősorban pingpongozás – mellett egyre több programot szervező alapítvány már szélessávú internetezési lehetőséggel is várja az érdeklődő csellengőket – az Axelero Internet jóvoltából.

A Jövőbarát Alapítvány a folyamatos fejlődés mellett számtalan újabb tervéhez jelenleg is várja a támogatók jelentkezését.

A Göncz Árpád fővédnöksége alatt tevékenykedő Jövőbarát Alapítvány célja az, hogy az elhanyagolt, kallódó gyermekek a káros szenvedélyek helyett testi és lelki egészségüket is biztosító programokon vehessenek részt. Ezért indították immár tíz éve az Éjszakai Sportbajnokságot (ÉSB), amely az éjszakát az utcán töltő, csellengő fiataloknak nyújt pozitív alternatívát a szabadidő hasznos eltöltésére.

A fiatalok a vonzó programoknak köszönhetően formálódnak közösséggé, ezért a szervezők a programlehetőségek folyamatos bővítésére törekednek, hogy minél szélesebb kör számára tudjanak valóban csábító időtöltési lehetőséget nyújtani. Ezt szolgálja a tavasszal beindított számítógépes oktatás is, amelyen a számítástechnikai alapismeretektől az irodai szoftvereken keresztül az internetezésig mindent megtanulhatnak az érdeklődő fiatalok. Ennek továbbfejlesztéséhez adott most újabb lendületet az Axelero Internet, a vállalat szélessávú Internet-hozzáférést adományozott az alapítványnak, így a hétvégi éjszakákon az éppen nem sportoló fiatalok szörfözhetnek a világhálón. A szervezet az oktatás mellett magával az internetezés örömével még érdekesebbé és vonzóbbá tudta tenni programjait, és reményei szerint még több fiatalt vonz magához az éjszakából.

Az Internet-kuckóban jelenleg hat számítógép üzemel, amelyek száma a jövőben remélhetőleg újabb támogatók segítségével tovább bővül.

Az Alapítvány és a programok bázisa a gyalogosan is megközelíthető helyen lévő éjféli sportklub (Budapest III. Pethe F. tér 1-3), ahová a fiatalok hét közben délutántól késő estig, hétvégén hajnalig betérhetnek. Itt egy felszerelt, sportolásra alkalmas helység és a felnőtt segítők által gondozott közösség várja őket. A fiatalok közös programokon, képzéseken vehetnek részt: a sportoláson és a számítógépes oktatáson kívül kirándulásokon, mozielőadásokon, színházi programokon és nyelvoktatáson. A játékok szüneteiben a felmerülő pszicho-szociális problémák indirekt módon („Dumakuckó”) kerülnek felszínre – és megoldásra. Ezáltal csökken az elkallódás veszélye, társasági és életstratégiák elsajátításával pedig esélyegyenlőségük is nő.

Az immár függetlenül működő alapítványt – amely egyben a hasonló éjféli sportbajnokságokat bonyolító hálózat bölcsője – Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatja, mindent megtéve annak érdekében, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan ne fenyegesse a megszűnés veszélye e határainkon túl is elismert civil szervezetet. Ennek legjobban természetesen a fiatalok örülnek, akiknek az elmúlt két évben folyamatosan a valóban családpótló közösség felbomlásától kellett tartaniuk.

Az Alapítvány számos eredményt tudhat magáénak: vonzáskörzetébe mintegy 100 fiatal tartozik, akik hétvégi szórakozási programjába beépült a klub. Egyre gyarapodik a Jövőbarát Alapítvánnyal szimpatizálók köre is, neves színészek, televíziós és közéleti személyiségek vesznek részt egy-egy összejövetelen, bajnokságon. Jövőbarát többek között Kovács István, Pindroch Csaba, Barabás Éva, Deutsch Anita, valamint a Barátok Közt tévésorozat számos szereplője. Az országos hálózat közben folyamatosan bővül, egyre többen szerveznek hasonló jellegű és célú éjszakai sportklubokat az óbudai modell alapján. Az Alapítvány 2002-ben részt vett a Magyarországi Rekordok Napján, ahol 35 órás maratoni asztaliteniszben magyarországi rekordot állított fel. 2003. május 23-24. között a Jövőbarát Alapítvány gondozásában Guinness Rekord kísérletre került sor a Városligeti műjégpálya épületében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés