Connect with us

Hirdetés

technokrata

XHQ – az olajfinomítók hatodik érzéke

Dotkom

XHQ – az olajfinomítók hatodik érzéke

A felhasználók Interneten, intraneten vagy mobil végkészülékeken keresztül is hozzáférhetnek a portálhoz.

A nyersolaj feldolgozása az olajfinomítókban bonyolult, több száz lépésből álló folyamat, a létesítmény pedig vezetékek, szelepek, reaktorok ezreit foglalja magában, amelyek működésének áttekintése igen nehéz.

A Hannoveri Vásáron a Siemens olyan információs portált mutatott be, amely az olajfinomítók (és más, hasonló technológiájú rendszerek) üzemeltetői számára valós idejű műszaki és üzemgazdasági információt szállít a teljes termelési folyamatról. Ilyen módon az XHQ-portál mint döntési segédeszköz vagy hatodik érzékszerv is felfogható. A rendszer a műszaki információkon kívül olyan kiválasztott üzemgazdasági jellemzőket is „szállít”, mint a létesítmény kapacitáskihasználása, a nyers- és segédanyagok rendelkezésre álló mennyisége, energiafogyasztás vagy éppenséggel a piaci kereslet alakulása. Így az üzem vezetésének módja van a termelés optimalizálására és a közgazdasági célokhoz való gyors és rugalmas alkalmazkodásra – például a termékkibocsátás piacfüggő növelésére.

A portál alapjául szolgáló adatmodell a műszaki és piaci jellemzőket üzemgazdasági szempontból értékeli. A felhasználók Interneten, intraneten vagy mobil végkészülékeken keresztül is hozzáférhetnek a portálhoz, amely feladatkörök szerint személyesített adatszolgáltatást nyújt számukra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés