Connect with us

Hirdetés

technokrata

Symantec tanácsok a Cisco sérülékenységgel kapcsolatban

Dotkom

Symantec tanácsok a Cisco sérülékenységgel kapcsolatban

Működőképes, a Cisco sérülékenységet kihasználó program jelent meg – figyelmezteti a Symantec a felhasználókat.

Symantec Security Response ThreatCon riasztását hármas szintűre növeli, miután a Cisco IOS IPV4 csomagszekvencia szolgáltatás-megtagadtató sérülékenységét kihasználó, működő, rosszindulatú programot találtak. A Symantec ThreatCon érték az internet általános biztonságának helyzetét jelzi. A sérülékenységet kihasználó program július 18-án, pénteken, magyar idő szerint 9 órakor került fel egy nyilvános levelezőlistára.

A Symantec ThreatCon hármas szintű veszélyt akkor jelez, ha egy, a számítástechnikai infrastruktúrát fenyegető, egyedülálló veszély éppen úton van. Ilyen esetben a Symantec azt ajánlja az informatikai szervezeteknek, hogy fokozottan figyeljenek a védelmi rendszerekre, telepítsenek ilyeneket, illetve konfigurálják át azokat. A Symantec ThreatCon érték egy 1 és 4 közötti szám, ahol a 4 jelenti a legnagyobb veszélyt. A Symantec ThreatCon érték korábban a CodeRed, az SQL Slammer féreg és a BugbearB miatt érte el a hármas szintet.

A jelen sajtóközlemény megjelenésének időpontjában a Symantec Security Response még nem találta nyomát annak, hogy megpróbálták volna nagyszámú IP-cím megtámadása érdekében automatizálni a sérülékenység kihasználását. A Symantec Security Response tovább folytatja 19000 érzékelője és a világszerte megtalálható védelmi műveleti központjai által a bárminemű szokatlan tevékenységre kiterjedő megfigyelést.

A Symantec DeepSight ügyfelei a DeepSight veszélyelemző csoport által küldött, frissített Snort-jellemzők által védettek ez ellen a sérülékenység ellen. A Snort egy nyílt forrású hálózati behatolást érzékelő rendszer. A Symantec hálózati behatolás ellen védő megoldása, a Symantec ManHunt támogatja ezeket a Snort-jellemzőket. A Symantec testre szabott, letölthető jellemzőt is fejleszt a Symantec ManHunt ügyfelek számára, amely a Cisco sérülékenység kihasználását fogja érzékelni.

A Symantec Enterprise Firewall, a Symantec Gateway Security és a Symantec VelociRaptor alapbeállítása minden olyan protokollt tilt, amely a CISCO IOS IPV4 csomagszekvencia szolgáltatás-megtagadtató sérülékenységével kapcsolatos. Mindamellett a rendszergazdáknak valamennyi megfelelő hibajavítást alkalmazniuk kell, és kifejezetten tiltaniuk kell a fent említett protokollokat az összes Cisco eszköz hozzáférés-vezérlő listájában (ACL).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés