Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP az első helyen végzett az eladott szuperszámítógépek 2002. évi bevételi rangsorában

Dotkom

A HP az első helyen végzett az eladott szuperszámítógépek 2002. évi bevételi rangsorában

34 százalékos piaci részesedésével az összes forgalmazót megelőzi.

HP volt a világ piacvezető vállalata a High Performance Technical Computing (HPTC) terén az IDC felmérése szerint 2002-ben. A piackutató cég „Worldwide High Performance Systems Technical Computing Census 2002” című jelentése szerint az árbevételek alapján a HP 34 százalékos részesedést tudhat magáénak (a HP és a Compaq összesített bevétele alapján; a Compaq 2002. első negyedévében önálló vállalatként működött), és így az IBM-et több mint 5 százalékponttal megelőzve világelső lett.

Az összesített piaci részesedés terén elért első helyezésén túl a HP két szuperszámítógép-piaci szegmensben is megelőzi az összes forgalmazót: 53 százalékkal vezet a vállalati, és 35 százalékkal az ügyosztályi szegmensben.

Az IDC a vállalati kategóriájú kiszolgálókat olyan nagy kapacitású rendszerként definiálja, amelyek ára 1 millió dollár vagy annál magasabb. Az IDC elemzése szerint a HP ebben a szegmensben elért első helyezése a HP Superdome rendszerek rendkívül erős teljesítményét tükrözi.

Az ügyosztályi kategóriájú kiszolgálókat olyan nagy kapacitású kiszolgálóként definiálták, amelyek ára nem haladja meg a 250.000 dollárt. Az IDC a HP ebben a szegmensben elért első helyezését annak tulajdonítja, hogy jelentős számú Intel-alapú HP Linux hálózatot adtak el, ideértve az Itanium 2-alapú HP rendszerek számának a HPTC piacon tapasztalt folytatódó emelkedését is.

Az IDC felmérése szerint a HPTC piac teljes értéke a 2002. naptári évben 4,7 milliárd dollár volt.

Az IDC legfrissebb piaci részesedést bemutató eredményei kiegészítik a HP vállalat TOP500 Supercomputer Sites (Az 500 legnagyobb teljesítményű szuperszámítógép) listán elért első helyezését, amely már a harmadik egymást követő évben azt mutatja, hogy a HP a listán több rendszerrel rendelkezik, mint bármely másik technológiaszolgáltató.

A HP 159 rendszerrel – ez a rendszerek több mint 30 százaléka – szerepel a listán, amelyek közül a HP Superdome kiszolgálók (127 tétel) és a HP AlphaServer rendszerek (21 tétel, melyek közül három szerepel az első tíz rendszer között) vannak a vezető helyen. A HP-nek több (négy) rendszere szerepel az első 10 között, mint bármely másik forgalmazónak.

Ezenkívül most először fordult elő, hogy egy olyan rendszer is bekerült az első tíz helyezett közé, amely a HP új Itanium 2-alapú szerverén alapszik. Ez rendszer egy HP rx2600 cluster, amely az Energiaügyi Minisztérium Csendes-óceáni Térség Északnyugati Országos Laboratóriumában működik a Washington állambeli Richlandben.

A HP széles skálán kínálja a szuperszámítógép-rendszer megoldásokat a munkacsoport szintű rendszerektől, a vállalati szintűeken keresztül a szuperszámítógépekig. A piacvezető független szoftverforgalmazók és az alkalmazási szoftverek kiterjedt kínálata által támogatott HP nagy és folyamatosan növekvő HPTC ügyfélbázist szolgál ki.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés