Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft: szoftvereink biztonságosak, amennyire csak lehetséges

Dotkom

Microsoft: szoftvereink biztonságosak, amennyire csak lehetséges

Az emberek által készített szoftverek mindig rendelkeznek hibákkal, közölte a Microsoft, de a cég termékeinek biztonságossága növekedőben van. Még ha ennek ellenkezője is látszik.

Redmond elismerte, hogy sosem kerül teljesen biztonságos, hibamentes kód kiadásra, de elutasította azokat a vádakat, melyek a cég szoftvereinek hiányosságát túlozzák el. A Microsoft szerint termékeik semmivel sem rosszabbak, mint a hasonló komplexitású kóddal bíró, mások által fejlesztett programok.

Az IT-gigász az alig egy héten belül négy komolyabb biztonsági hiba felbukkanását követő negatív kritikákra reagált. A napokban történt ugyanis, hogy hibát találtak a Passportban, a Windows 2000-ben, az Internet Explorerben és a Media Player 9-esben is. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a kódra kevés figyelmet fordítanának – nyilatkozott egy angliai, biztonságtechnikával foglalkozó Microsoft alkalmazott -, sőt, éppen hogy a Megbízható Számítástechnika (Trustworthy Computing) működésének biztos jeleiként értelmezhetők a fenti esetek.

Stuart Okin, a Microsoft fent említett biztonságtechnikai felelőse elmondta, hogy a problémák némely része az alapvető Internet protokollok kialakításában keresendők. Mivel vannak hibák az alap protokollokban, ezért vannak hibák az ezekre épülő szoftverekben is, fejtette ki véleményét Okin. ˝Azon vagyunk, hogy alaposan felmérjük a különböző protokollokat – például a TCP/IP-t -, így fel tudjuk mérni, hogyan érhetnénk el egy még biztonságosabb környezetet.˝ – közölte a Microsoft angliai alkalmazottja.

Kritikák érték a Microsoftnak a külső cégek által a remondi óriás felé továbbított figyelmeztetéskre való reagálását is. Erre a legutóbbi példa a Passporttal kapcsolatban felmerült biztonsági rés kezelése: a ˝vadonból˝ érkező figyelmeztetésre ugyanis nem reagáltak a Microsofttól. Okin nem tudta ennek okát megnevezni, ám elmondta, hogy a cégnél érvényben levő szabványos szabályok betartása kötelezi a kutatókat arra, hogy válaszoljanak az ilyen értesítésekre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés