Connect with us

technokrata

Éledezik a Napster

Dotkom

Éledezik a Napster

A jövő év elején újrainduló Napster új technológiával, új ajánlatokkal jelentkezik majd.

Az amerikai szoftvergyártó Roxio, mely a 2001 óta zárva tartó Napster tulajdonjogaival rendelkezik, új életet kíván lehelni a néha file-börzébe. Ennek első lépéseként felvásárolták a zeneletöltést kínáló Pressplay portált, a tranzakciót hivatalosan hétfőn jelentették be. A vásárlás értéke közel 40 millió dollár, melyből 12,5 dollárt készpénzben, a maradék összeget pedig Roxio-részvényben fizették ki a korábbi tulajdonosnak. Pénteken a Roxio a Napster új elnökét is megnevezte, aki nem más, mint Mike Bebel, a Pressplay korábbi elnöke. A nyilvánosságra hozott tervek szerint a Napster fizetős Internet-szolgáltatásokkal kívánja majd visszahódítani néhai híveit. A hangsúly a zeneletöltésre kerül majd, ehhez a Pressplay megvásárlásával az 5 legnagyobb zenekiadó engedélyét is megszerezték.

A többmilliós pereskedés után bezárt Napsterbe a Roxio saját adatok szerint több mint 20 millió dollárt kíván még befektetni. Philip Leigh, a Raymond James & Associates elemzője szerint ez a név a célcsoport körében jól ismert és kedvelt. Leigh szerint a Napster néhány éven belül a Roxio legfontosabb szolgáltatásává válik, kiszorítva a jelenlegi szoftverfejlesztést.

A Napster 2000-ben az Internet sztárja volt, mely megdöntött minden addigi látogatási és letöltési rekordot.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle