Connect with us

technokrata

Kényelmesebb munkavégzés: dolgozzunk otthonról!

Dotkom

Kényelmesebb munkavégzés: dolgozzunk otthonról!

Egyre több cég ismeri fel, mekkora előnyei lehetnek a távmunkának. Ennek révén ugyanis kényelmesebbé és hatékonyabbá is válhat a munkavégzés.

A Cisco Systems és az IBM bejelentette, hogy vállalatok, szállodák, konferenciaközpontok és más létesítmények számára közösen kívánnak biztonságos, nagysebességű, üzleti szintű Internet-hozzáférést és egyéb kapcsolati szolgáltatásokat biztosítani. Az ügyfelek igényeinek kiszolgálása érdekében az IBM és a Cisco az üzletemberek számára tartózkodási helytől függetlenül, azonos minőségű irodai hálózati hozzáférést kíván biztosítani.

Az IBM Global Services vezeték nélküli hálózati tanácsadási, rendszerintegrációs és telephelyi szolgáltatásokat, valamint segélyszolgálatot (helpdesket) kínál, a Cisco pedig a Cisco Mobile Office program keretében hálózati infrastruktúra-termékeket és megoldásokat biztosít. Az így kialakított átfogó, mindenre kiterjedő megoldással az üzletemberek utazásaik során, vagy akár otthonról is bekapcsolódhatnak a vállalati hálózatba.

Az IDC előrejelzése szerint a mobil munkaerő és a távmunkát végzők száma Nyugat-Európában a 2000. évi 10 millióról 2005-ig 28,8 millióra fog növekedni. A Cisco és az IBM évek óta biztosítja munkatársainak, hogy az irodán kívülről is kapcsolódhassanak a vállalati hálózathoz, és az e téren szerzett tapasztalatokat ügyfeleikkel is megosztják. A Cisco több mint nyolc éve indította el belső távmunka-programját, és az első három éves periódusban 300 százalékos megtérülést könyvelhetett el a befektetésen.

Az új program a Cisco számos vezetékes és vezeték nélküli hardver- és szoftvereszközét kínálja, így többek között DSL-, kábeles, ISDN- és Ethernet-útválasztókat; virtuális magánhálózatokat (VPN-eket); a PIX Firewall biztonsági hardvert és szoftvert; Cisco Aironet 350 sorozatú Wi Fi (IEEE 802.11b) kompatibilis, vezeték nélküli helyi hálózati (LAN-) termékeket, többek között nagysebességű hozzáférési pontokat, hidakat és kliensadaptereket; a Cisco Long Reach Ethernet technológiáját a meglévő telefonvonalakon történő nagysebességű Ethernet-szolgáltatások kialakításához; valamint a Cisco Building Broadband Services Manager (BBSM) szoftverplatformot. Az IBM átfogó mobilkapcsolati és hálózati szolgáltatásokat, valamint nyilvános, vezeték nélküli LAN-okat kínál a Cisco termékeire építve. Az IBM Global Services az ügyfelek által választott hardvereszközöket, vagy az IBM ThinkPad, Workpad és eServer berendezéseit integrálja, és kínálja egy csomagban az ügyfeleknek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle