Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb Internet Explorer biztonsági javítás!

Dotkom

Újabb Internet Explorer biztonsági javítás!

A Microsoft kiadott egy javítást, mellyel az Internet Explorer egyik különösen veszélyes biztonsági rését foltozhatjuk be. Részletek és letöltés itt.

A jelen esetünkben szóban forgó, az Internet Explorer 5.5-ös és 6.0-ás verzióiban tátongó biztonsági réseket először november 19-én jelentette a Microsoftnak egy finn biztonságtechnikai cég munkatársa.

Összesen három hibáról van szó:

Az egyik biztonsági rés csak az IE 6.0 felhasználóit érinti, akik elől a hozzáértő támadó képes elrejteni azt a tényt, hogy adott esetben káros futtatható file-t nyitottak meg.

A másik két hiba az Internet Explorer 5.5-öt és 6.0-t használókat egyaránt érinti. Az első egy új változata egy korábbi biztonsági hibának, amely két böngésző ablak megnyitását teszi lehetővé a számítógépes betörő számára: az egyik ablak a website saját tartományára, a másik pedig egy tudatlan felhasználó rendszerére nyílik, amely lehetővé teszi, hogy személyes információkhoz jussanak hozzá. Ebben az esetben olvasni tud csak a behatoló, az adatok megváltoztatására nem képes.

A másik probléma azzal kapcsolatos, hogy milyen file-nevek jelennek meg a file download dialógablakban. A kalóz képes megváltoztatni a file nevét a párbeszédablakban, mikor a felhasználó le akar tölteni egy file-t, így esetleg fertőzött file-t juttatva annak gépére.

A Microsoft javasolja minden felhasználónak a javítás mielőbbi letöltését és telepítését, amely magyar szerverről gyorsan letölthető a Letöltés linkre kattintva!



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés