Connect with us

technokrata

Az IDC szerint bíztató jövő áll a Unix szerverek előtt

Dotkom

Az IDC szerint bíztató jövő áll a Unix szerverek előtt

Az IDC piackutató cég prognózisai szerint a Unix-szerverek továbbra is a szerverpiac gerincét fogják alkotni.

„Az IDC hiszi, hogy a Unix-szerverek továbbra is a középkategóriás szerverpiac gerince maradnak, erős platformot biztosítva a webes- valamint a létfontosságú üzleti alkalmazásokhoz jövőre is” – jelentette ki Jean S. Bozman, az IDC Globális vállalati szervermegoldások csoportjának kutatási igazgatója.

„Ezt arra alapozzuk, hogy sok éven át sikeresen alkalmaztak Unix-szervereket a komoly kihívásokat támasztó, létfontosságú alkalmazások terén, és e rendszerek továbbra is megbízhatóan szolgálják ki a világ legnagyobb vállalatait és sok ország kormányzatát. Szintén fontos, hogy maga az Internet is Unix-szerverekre és Unix-os hálózati technológiákra épült. Ahogy a gazdaság helyreáll, és a nagy cégek újra növekvő mértékben költenek az informatikára, arra számítunk, hogy a Unix-szervereladások megugranak 2002-ben és 2003-ban.”

A Sun Microsystems bejelentette, hogy a leszállított rendszerek számát tekintve négy és fél éve vezeti a UNIX szerverek piacát.

A szervergyártó ezenkívül 11 egymást követő évben a bevételek tekintetében is piacvezetőnek minősült. 42%-os piaci részesedésével a Sun az IBM és a HP által összesen szállított mennyiség háromszorosát biztosítja. Mind több vállalat, képviselve az iparágak összességét választja a Sun termékeit működés-kritikus vállalati rendszerek kiépítésére.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin