Connect with us

Hirdetés

technokrata

Motorola Xoom: kétmagos táblagép

Smart home

Motorola Xoom: kétmagos táblagép

Boltokban az Apple iPad és a Samsung Galaxy Tab riválisa. De vajon megállja-e a helyét?

Megjelent az Egyesült Államokban a Motorola sokat várt üdvöskéje. A Xoom névre keresztelt táblagép sok mindenben ráver társaira, különösen a már közel egy éves iPadra (habár az Apple masinájának második generációs változata még a héten debütálni fog), de közel sem lett tökéletes.

Motorola Xoom

Pedig a vas kellően erősre sikerült. 1280×800 pixeles felbontású, 10,1 colos kijelzője alá egy kétmagos, 1 GHz-es processzor dolgozik, mely így képes például a hátlapi, 5 megapixeles kamera által „látottakat” 720p-s HD felbontásban is rögzíteni. A frontoldali kamera 2 megapixeles, és segítségével, illetve Wi-Fi vagy 3G/4G támogatásával videotelefonálásra (Google Talk) is lehetőség nyílik. 32 GB-os belső tárhely, microSD foglalat memóriakártyákhoz, 1 GB DDR2 RAM – a tabletre igazán nem lehet azt mondani, hogy ne állná meg a helyét még a netbookok között is.

Az Android 3.0-s változatát (Honeycomb) futtató masina 600 dolláros áron érhető el a Verizonnál, kétéves hűségnyilatkozat aláírását követően (enélkül 800 zöldhasúért kínálják). Az első tesztek szerint gyors böngészőt kapott, és az akkumulátorideje is jónak mondható, de az iPad (új teleppel) még mindig tovább bírja, egyetlen töltéssel. Ugyanakkor nem támogatja sem a Flash-t, sem a memóriakártyákat – ezekkel csak egy jövőbeli firmware frissítés révén egészülhet ki a tablet. 4G-re is csak egy update után lesz képes, ehhez ráadásul a hardverre is szüksége lesz a Motorolának, pusztán a szoftveres upgrade nem elegendő (ezt azonban ingyen bevállalta a Motorola).

Motorola Xoom

Az első példányok kipróbálása után fény derült arra is, hogy az Apple gépe könnyebben kézben tartható, mivel a Xoom nehezebb, és méretre picit nagyobb is. Többen felrótták, hogy nem kényelmes egy ekkora készülékkel fényképezni – no de az már a 7 colos Samsung Galaxy Tab esetében sem volt az. A Honeycomb sem vizsgázott tökéletesre, állítólag igényel némi megszokást a kifejezetten tabletekre fejlesztett Google operációs rendszer kezelése.

Hamarosan – várhatóan még szerdán – kiderül, hogy mi lesz az Apple válasza a Xoomra. Maradjanak velünk, amint többet tudunk, be fogunk számolni róla!



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés