Connect with us

Hirdetés

technokrata

Van olyan, aki szívesen feltörné a terroristák iPhone-ját

Dotkom

Van olyan, aki szívesen feltörné a terroristák iPhone-ját

John McAfee segít az FBI-nak.

Javában zajlik az FBI kontra Apple botrány. A szövetségi nyomozóiroda ugyanis egy bírói döntés okán azt akarja elérni az Apple-nél, hogy az nyissa ki nekik a San Bernardinó-i mészlárásban résztvevő terrorista mobilját és a jövőben építsen olyan kiskaput a szoftvereibe amik lehetővé teszik a hasonló lépések véghezvitelét.

Minderre azonban a kaliforniai gyártó nem hajlandó, mivel állításuk szerint ezzel a felhasználói biztonságot sértenék meg. A csatározásban az Apple mellé állt többek között a Google és a Facebook vezetője is, sokáig tehát úgy tűnt, hogy a telefonon lévő adatokhoz bizony senki nem fér majd hozzá.

iphone_virus

Most azonban a McAfee vírusírtóval magának nevet szerző John McAfee jelentkezett, hogy ő és csapata alig három hét alatt feltöri a készülék titkosítását és így hivatal hozzáférhet a kényes információkhoz. Persze rögtön felmerül a kérdés, hogy miért pont az FBI ne rendelkezne olyan stábbal, mint McAfee, ám az úriember szerint ez csak azért van, mert akárkiket nem vesznek fel a hivatalhoz.

Ahogyan fogalmazott ” az FBI nem fog olyasvalakit alkalmazni, aki 10-es fülpiercinget hord, tetovált az arca és munka közben állandóan füvet akar szívni, illetve nem dolgozik fél millió dollárnál kevesebb pénzért egy évben”. McAfee egyébként olyannyira biztos a sikerében, hogy megígérte, amennyiben nem tudják feltörni a telefont, egy tévéműsorban élőben megeszi majd a cipőjét!



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés