Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még az FBI-nak sem ad információt az Apple

Kütyük

Még az FBI-nak sem ad információt az Apple

Hiába kellene belépniük a telefonba a terroristák adataiért, ez nem fog menni.

Az Apple hosszú ideje azt kommunikálja, hogy számára a felhasználók személyes adatai a legfontosabbak, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy azok privátok maradjanak és más ne férhessen hozzájuk.  Bár sokan megvádolták azzal a kaliforniai vállalatot, hogy ez pusztán marketing rizsa és nincs alapja (elég csak a sztárfotók kiszivárgása miatt kialakult iCloud botrányra gondolni), most úgy tűnik, hogy tényleg komolyan gondolják.

Történt ugyanis, hogy egy szövetségi bíró most arra kötelezte a gyártót, hogy az engedjen betekintést az FBI-nak egy, a San Bernardo-i mészárlásban részt vevő terrorista iPhone-jába. Minderre azért lenne szükség, hogy kiderüljön, az illető kivel kommunikált a 14 halálos áldozattal és 21 sérülttel járó támadás előtt, így további személyeket keríthetnének rendőrkézre.

touchid wrong

Ez azonban aligha fog megtörténni, hiszen a kaliforniai gyártó megtagadta, hogy adatot szolgáltasson, állításuk szerint ugyanis még ők sem férnek hozzá a telefonon lévő információkhoz. Mindez azért is probléma, mert az Apple biztonsági rendszere 10 kísérlet után törli a készülék memóriáját, azaz elvesznek a fontos információk.

Ezt még maga az  FBI sem tudta kicselezni, James Comey a hivatal igazgatója szerint két hónapig próbálkoztak és csak ezután fordultak az Apple-höz. Mivel a gyártó eddigi magatartásának fényében aligha valószínű, hogy valaha is hátsó kapuhoz jutnának a telefonra való bejutás érdekében, ezért szinte biztosan új módszerrel kell majd probálkozniuk a bizonyítékok összeszedéséhez.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés