Connect with us

Hirdetés

technokrata

Süss fel nap! – elő a napelemekkel!

Smart home

Süss fel nap! – elő a napelemekkel!

Kúl napelemes tartozékokat próbáltunk ki.

A Gigatel kínálatában nézelődve bukkantunk pár igazán hasznos napelemes kiegészítőre, melyeket úgy döntöttünk, hogy összeszedünk egy csokorba annak érdekében, hogy meghozzuk a kedvet azok beszerzéséhez.

Napelemes iPhone tok vagy töltő?

A Choix gyártó napelemes iPhone tokja iPhone 4 és 4S készülékekhez egyáltalán használható: a kemény műanyagból lévő burkolat hátulján egy viszonylag nagy felületű napelem szolgál arra, hogy a beépített extra, 1200 mAh-s akksit ébren tartsa. Hétköznapi használatra egy kicsit talán bumfordi a tok, de vízitúrákon kötelező kellék: segítségével akár elérhetjük azt is, hogy egy héten keresztül konnektor nélkül tudjuk használni szeretett telefonunkat. Na persze csak akkor, ha nem állandóan mobilnetezünk és GPS-ezünk vele.

A Cellularline hasonló elképzelése annyiban különbözik a tok-kiviteltől, hogy ebben az esetben egy, az iPhone 3G, 3GS, 4, vagy 4S aljához csatlakoztatható eszközt kapunk, melyet szintén érdemes feltöltenünk először és a napelemre csak mint egy végső segítségre tekintenünk. Nem véletlenül „vésztöltő” minden ilyen és hasonló termék elnevezése: csodát egyelőre ne várjunk tőlük.

Napelemes univerzális töltő

A Cellular Line napelemes töltője azért jó, mert egyrészről egy szabványos miniUSB-s kábellel használhatjuk sima univerzális töltőként – hiszen kapunk hozzá Nokia, Motorola, microUSB, LG és iPhone csatlakozó átalakítókat is – ráadásul a beépített napelem segítségével egyes helyzetekben nem is kell se konnektor, se számítógép a töltéshez. Egyetlen apró hiba, hogy a készülék eléggé melegszik USB-s töltés közben, első használat során azt hittük, hogy valamit rosszul csináltunk, de aztán rájöttünk, hogy ez az üzemi hőmérséklet. A használat során első blikkre nem ment a napelemes töltés, ám érdekes, hogy miután miniUSB-n adtunk az eszköznek egy löketet, utána már az boldogan töltötte az iPhone-unkat is. Igaz, tette ezt akkor is, ha nem voltunk napon, tehát arra következtetünk, hogy – az iPhone tokhoz hasonlóan – valamiféle pót akksi van a készülékben, melyet leginkább miniUSB-ről érdemes tölteni és a pici felületű napelem csak vészhelyzet esetére jó.

Napelemes Bluetooth kihangosítók

A Mikulás-csomagban három napelemes kihangosítót is kaptunk, egy Blautel, egy Cellular Line és egy LG HFB-510-est, melyek közül a legutóbbi tetszett meg nekünk a leginkább. A napelemes Bluetooth kihangosítók lényege hogy azokat nem igazán kell tölteni: a szélvédőre belülre felrakva egy tappancsos tartóval azok örök darabként rácuppannak a kijelzőre és kapcsolódnak a telefonunkhoz úgy, hogy azokat nem kell a már szokásos telefonkábelen keresztül a szivargyújtóba dugdosni. Illetve helyesbítek: lehet, ugyanis mindegyikhez jár szivargyújtó töltő is, csakhogy a napelemnek segítségével miközben úton vagyunk, az eszköz töltődik is a napelemnek köszönhetően, így a „madzagos” töltőre nem igazán gyakran lesz szükségünk. Az LG készüléke beszél is: be- és kikapcsoláskor, hívás befejezéskor és csatlakozáskor bemondja, hogy éppen mi történt, és beszélgetés közben kiváló hangminőséget kínál a vonal mindkét oldalán. Külön öröm, hogy az ízléses, tojás-alakú eszköz bekapcsoláskor angolul bemondja az akku töltöttségi állapotát.

A Cellular Line terméke abban különbözik az LG-től, hogy egyrészről picit egyszerűbb a design-ja, másrészről pedig – az LG-hez hasonlóan – egyszerre két telefon csatlakoztatását is lehetővé teszi. A Blautel hasonló terméke 15.000 Ft-ba kerül, a Cellular Line 12, az LG 20 ezret kóstál, mindenképp ajánljuk a beszerzésüket: állítólag a most már kamerával is pásztázó jard jóindulatából egy büntetés árának feléből kijön az igazán praktikus eszköz.

 



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés