Connect with us

Hirdetés

technokrata

Először rendezik meg a FöldŐrző Fesztivált Pécelen

FöldŐrző

E-Környezetvédelem

Először rendezik meg a FöldŐrző Fesztivált Pécelen

Először rendezik meg a FöldŐrző Fesztivált Pécelen

Ökotudatos megoldások és rengeteg szórakozás vár mindenkit

Augusztus 25-én, Pécelen veszi majd kezdetét a háromnapos, környezet-fókuszú fesztivál.

A rendezvényt idén először, hagyományteremtő céllal rendezik meg a Kilenc bokor völgyben. A péceliek kedvenc piknikező helyére esett a terület-választás, a tágas tér ugyanis remek helyszínt biztosít a különleges programok számára. A fákon természetes mászókák és hinták várják majd a kicsiket. A fesztiválon szakemberek is segítik majd az érdeklődőket előadásaikkal.

Tóth Zoltán, a fesztivál főszervezője elmondta, a céljuk, hogy színes és izgalmas módon mutassanak be mindent, ami a környezettudatossághoz kapcsolódik.

„Ez tulajdonképpen egy hagyományőrző, ökotudatos rendezvény, ahol tematikus tisztások várják majd a látogatókat. Minden olyan területet, módszert és eszközt igyekszünk lefedni a programkínálattal, amely Földünk optimális működését segíti. Interaktív programjaink közül kiemelném az aero-jógát és az ehető vadnövények bemutatóját. Aki kedvet kap, újrahasznosított szobrokat készíthet magának PET-palackokból. A gyermekekre is gondoltunk: ők népi játékokkal, barkácseszközökkel ismerkedhetnek és benevezhetnek a zsákban futó versenyre, a szülők pedig közben specifikus pedagógiai előadásokon vehetnek részt”

– tette hozzá. A tisztásokra előadásokat szerveznek, ezeket később ingyenesen közzé teszik majd az interneten.

A három nap alatt környezettudatos építészeti módszereket is bemutatnak az érdeklődőknek: lesz vályogépítészet, szalmaház-bemutató, és olyan alternatív energetikai megoldásokkal is megismerkedhetnek a látogatók, mint a gravitációs energia vagy a komposztkazán. A vályogvetést is bárki kipróbálhatja majd, sőt, a legkisebbek mini vályogépítő-játékkal is játszhatnak: a vályogkockákból apró vályogházak születhetnek.

A Out-izm! projekt tisztásán az autizmussal érintett családok kézműves portékáiból válogathatunk majd kedvünkre. A Hagyományőrző Tisztáson áll majd a Hungarikum-sátor, ahol kürtős kaláccsal készülnek a vendégek számára, akik autentikus magyar kutyafajtákkal is megismerkedhetnek, mint például az erdélyi kopó és társfajtái. A rendezvényre az interaktív programok és a főzőverseny mellett, repülni is lehet , és látványos bemutatókkal is készülnek: Tóth Lajos világrekorder tart majd lovas show-t, Mónus József távlövő íjász világrekorder lövi át a völgyet, lesz ismeretterjesztő vadász-előadás őzekkel és rókákkal, de szürke marha és csikós show, illetve traktoros bemutató is lesz. Szombaton Földőrző koncert emeli az est fényét. Akinek ez nem elég, részt vehet a Paraszt fitness edzéseken, de művészetekbe is belekóstolhat.

A helyszínen a szállás is megoldott, aki kedvet kapna a sátrazáshoz, eszményi természetes közegben teheti ezt meg. A rendezvény belépőinek bevételét jótékony célokra fordítják a szervezők.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés