Connect with us

Hirdetés

technokrata

A TCL elnyerte az EcoVadis 2024 aranyérmét a fenntartható gyakorlatok kategóriában

E-Környezetvédelem

A TCL elnyerte az EcoVadis 2024 aranyérmét a fenntartható gyakorlatok kategóriában

A TCL elnyerte az EcoVadis 2024 aranyérmét a fenntartható gyakorlatok kategóriában

A TCL, a funkciókban gazdag okostelefonok, tabletek és összekapcsolt eszközök kijelző technológiájában úttörő vállalat elnyerte a tekintélyes EcoVadis 2024 aranyérmét, ezzel az értékelt cégek legjobb 5%-ába került. A díj elismeri a cég megingathatatlan elkötelezettségét a fenntarthatóság és a vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR) iránt.

A TCL-t már több mint egy évtizede a világ legjelentősebb és legmegbízhatóbb üzleti minősítője, az EcoVadis szigorú értékelői ellenőrzik. A szempontok közé tartoznak a környezetvédelmi szabályok betartása, a munkaügyi és emberjogi körülmények biztosítása, az etikai gyakorlatok és a fenntartható kezdeményezések is.

A TCl 73-as összpontszáma a vállalatot az ipar élvonalába helyezi a fenntarthatóság és a kiváló CSR terén.  A TCL legjobban teljesítő fenntarthatósági témája a Környezetvédelem a kiemelkedő szén-dioxid menedzsment által.

“Az EcoVadis aranyérem megerősíti elhivatottságunkat a folyamatosan fejlődő fenntartható üzleti gyakorlatok iránt”

– mondta el Aaron Zhang, a TLC Communication ügyvezető igazgatója.

“Igazolja a TCL azon ígéretét, miszerint humanizálja a technológiát, miközben a technológiai innováció révén megfelel a társadalmi felelősségvállalásnak is”.  

Mindenre kiterjedő fenntarthatósági elkötelezettség

A TCL Fenntarthatósági Cselekvési Terve támogatja a fenntarthatósági fejlődést, beleértve többek között az átfogó tervezést, fenntartható termékek fejlesztését, környezetbarát növekedést és a környezetvédelmet.

A CSR iránti jelentős elkötelezettséget szimbolizálja a TCL Global Ecosystem Partner Conference eseményen bejelentett Szén-dioxid Semlegesítési Terv is. A TCL célja, hogy 2030-ra minimálisra csökkentse a szén-dioxid kibocsátást, míg 2050-re elérje a teljes szén-dioxid semlegességet. A TCL klímaváltozási munkacsoport felállítása és a szén-dioxid semlegesítési tervének célja a felelősségvállalás és a számonkérhetőség biztosítása. Ezek elérése érdekében a háromlépcsős szén-dioxid kezelési és csökkentési stratégia magában foglalja a vizsgálatokat (kutatások, célkitűzés és megoldás), a szén-dioxid kibocsátás csökkentését (kapacitás meghatározása, cselekvési terv) és a szén-dioxid semlegességet (hogyan tartsuk fenn lendületet a folyamatos csökkenés eléréséhez).

A fenntarthatói ipari ökoszisztéma kialakításához tartozik az ellátási láncok, a gyárak és az üzemeltetők együttműködése, mely során új normákat határoznak meg az energiahatékonyság területén a technológiai újítások segítségével. Ezek az erőfeszítések kiterjednek az upstream és a downstream vállalatokra is, továbbá szélesebb társadalmi összefogás szükséges a szén-dioxid semleges ökoszisztéma eléréséhez.

A #TCLGreen kezdeményezés szintén szerves részét képezi a vállalat stratégiájának. A program a zöld gyártól a zöld ellátási láncig arra ösztönöz mindenkit, hogy törekedjenek a fenntarthatóságra a helyi és globális közösségekben egyaránt, így fenntarthatóbb bolygót biztosítsanak mindenki számára. A #TCLGreen kampány 2023-ban elnyerte a Red Dot Design díjat a Brands and Communication Design kategóriában, a TCLGreen fenntarthatósági művészeti installációja pedig megkapta a Golden A’ Design elismerést.

Piacvezető és díjnyertes pozícióját megtartva a TCL magas szintű innovációra törekszik, melynek része az emberi jólét és fenntarthatóság. A TCL izgatottan várja, hogy a jövőben is úttörő szerepet töltsön be a CSR területén betartva azokat az alapelveket, melyekkel inspirálhatják a nagyszerűséget a technológiában és azon túl is, így segítve a felhasználóknak a fenntarthatóbb életmód kialakítását.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés