Connect with us
Hirdetés

technokrata

Környezettudatos fogyasztás lebomló tányérokkal

lebomló tányérok

LifeStyle

Környezettudatos fogyasztás lebomló tányérokkal

Környezettudatos fogyasztás lebomló tányérokkal

A 21. században a környezettudatosság alapkövetelménnyé vált mind a magán-, mind az üzleti életben. Fogyasztói társadalmunkban azonban nem mindig könnyű megfelelni ennek a követelménynek. Ezért is pozitívak a piacon megtalálható környezetbarát megoldási alternatívák.

Az eldobott műanyag csomagolóanyagok és használati tárgyak éves szinten rendkívül magas környezeti terhelést jelentenek Földünk számára. Lebomlásukhoz évtizedekre vagy akár évmilliókra is szükség lehet, miközben káros anyagokat bocsáthatnak ki a környezetbe. Az elvitelesdoboz.hu webshop a lebomló egyszer használatos tányérokkal környezetkímélő megoldást kínál a problémára.

Bár a jelenlegi életvitelünk megtartása mellett tökéletes megoldás nem létezik, a szelektív hulladékgyűjtés hasznos lépés a műanyagok újrahasznosításához. Azonban van más megoldás is a fenntarthatóság elősegítésére, a technológia folyamatos fejlődését nézve van remény arra is, hogy egyszer véglegesen megoldódik ez a probléma.

A lebomló tányérok előnyei

Az oxidatív módon lebomló műanyag tányérok hosszú lebomlási idejük alatt káros anyagokat bocsáthatnak ki. Ezzel szemben a lebomló tányérok olyan anyagokból készültek, amelyek biodegradáció útján a természetben megtalálható anyagokra bomlanak. Az elvitelesdoboz.hu tányérjai cukornádból készültek, ám többféle anyag szolgálhat alapul ezekhez a tányérokhoz. Ilyen lehet a fa, papír, de lehet az anyaguk kukoricakeményítő-alapú, úgynevezett bioplasztik és cellulóz is.

Ezek az anyagok lebomlásuk során nem halmoznak fel káros anyagokat a vízben vagy a talajban. Így csökkentik a körforgás által a fogyasztó környezetébe és akár ételeibe, italaiba visszakerülő nem kívánt, egészségkárosító anyagokat.

Az ilyen módon előállított tányérok minden előírásnak és élelmiszerbiztonsági szabálynak megfelelnek. Ugyanolyan biztonsággal használhatók, mint a műanyagból készült változatok, azzal a különbséggel, hogy a környezetre gyakorolt negatív hatásuk jóval alacsonyabb.

Környezetbarát rendezvényszervezés

Rengeteg helyzetben használunk eldobható, egyszer használatos tányérokat, evőeszközöket. Nemcsak a családi rendezvényeken, de éttermekben, étkezdékben és céges összejövetelek során is sokszor részesítjük előnyben ezeket az egyszerű használatuk miatt.

Ha mindezen események alkalmával a lebomló tányérokat választjuk, a vendégek és felszolgált fogások számának függvényében akár több kiló műanyagtól kímélhetjük meg a környezetünket alkalmanként. Céges rendezvények esetén a vállalat megítélését is pozitívan befolyásolhatja egy ilyen döntés, nem beszélve a környezettudatosság üzenetének terjesztéséről.

Legyen tudatos a választás!

Nap mint nap rengeteg műanyag hulladék termelődik az éttermek, rendezvények és házhoz szállított ételek nyomán. Nem kell azonban belenyugodnunk, hogy ezzel jár az étkezés. Kis odafigyeléssel, tudatos döntésekkel hozzájárulhatunk Földünk megóvásához. Ha már egyszer használatos tányérokat alkalmazunk, válasszuk a lebomló anyagokból készült termékeket!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés