Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ismét bekerült a DJSI World indexbe az LG

djsi

E-Környezetvédelem

Ismét bekerült a DJSI World indexbe az LG

Ismét bekerült a DJSI World indexbe az LG

Az LG Electronics (LG) immár 12. alkalommal került be a Dow Jones Fenntarthatósági Indexbe (DJSI World).

A DJSI World a világ legnagyobb 2500 vállalatának felső 10 százalékát rangsorolja hosszú távú gazdasági, környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási gyakorlataik alapján. A listát széles körben használják a vállalatok fenntartható gazdálkodási módszereinek összehasonlítására és a társadalmilag felelős befektetések viszonyítási pontjaként.

Az LG a legmagasabb pontszámot érte el a szabadidős eszközök és termékek (Leisure Equipment & Products), valamint a szórakoztató elektronika (Consumer Electronics) iparági kategóriában. Mindemellett az LG az egyetlen dél-koreai vállalat, amely 12 éve folyamatosan szerepel a DJSI World Indexben.

A vállalat magas pontszámot kapott környezetvédelmi kezdeményezéseiért, az üvegházhatású gázok kibocsátásának aktív csökkentéséért, a vízfelhasználás mérsékléséért, valamint az újrahasznosítási arány növeléséért. Az LG jelentős lépéseket tesz a 2030-ra kitűzött szén-dioxid-semlegesség elérésére irányuló célja felé is, mivel az előző évhez képest 220 000 tonnával csökkentette a teljes kibocsátást az üvegházhatású gázok tekintetében. Emellett a vállalat csatlakozott a RE100 kezdeményezéshez, amellyel célja, hogy 2050-re minden telephelye 100 százalékban megújuló energiával működjön.

A társadalmi kritériumok tekintetében az LG pozitív értékelést kapott az emberi jogok megfelelő kezelése, a munkahelyi sokszínűségre irányuló erőfeszítései és a befogadó kultúra megteremtése miatt. A vállalat elismerést kapott továbbá az átlátható és felelős irányítási gyakorlatok megvalósításáért, beleértve a készségmátrix hatékony alkalmazását az igazgatóságban, továbbá az elnökségen belüli függetlenség, szakértelem és sokszínűség fokozására irányuló törekvéseket.

Az ENSZ Globális Megállapodása (UN Global Compact – UNGC) és a Felelősségteljes Üzleti Szövetség (Responsible Business Alliance – RBA) tagjaként az LG nemcsak a nemzetközi emberi jogi és munkaügyi normákat tartja be, hanem aktívan fejleszti irányítási folyamatait is, hogy megfeleljen az egyre szigorúbb globális ESG-szabályozásoknak, például az EU ellátási lánc átvilágításáról szóló törvényének (Supply Chain Due Diligence Act).

Az LG a DJSI World mellett 14. éve szerepel a DJSI Asia Pacific, valamint 15. éve a DJSI Korea Indexben, amelyek ugyanazokat a kritériumokat értékelik, mint a DJSI World, de az ázsiai-csendes-óceáni régió, valamint Dél-Korea vállalataira összpontosítanak.

Az LG emellett már a harmadik egymást követő évben kap “A” besorolást a Koreai Vállalatirányítási és Fenntarthatósági Intézet (Korea Institute of Corporate Governance and Sustainability) által kiadott ESG+ minősítési skálán. Az elmúlt négy évben pedig a Morgan Stanley Capital International (MSCI) globális befektetési kutatócég szintén “A” osztályzatot adott az LG-nek.

Az LG elkötelezett az iránt, hogy ESG-terveit működése minden szintjén alkalmazza, ezért tavaly óta összes munkavállalója számára kötelező tanfolyamokat tart ezek elsajátítására.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés