Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Zyxel Group bekerült az S&P Global 2024-es fenntarthatósági évkönyvébe

zyxel

E-Környezetvédelem

A Zyxel Group bekerült az S&P Global 2024-es fenntarthatósági évkönyvébe

A Zyxel Group bekerült az S&P Global 2024-es fenntarthatósági évkönyvébe

A Zyxel Groupot a legjobb 5 százalékos teljesítményt nyújtó vállalatok közé sorolták – és egyike annak a négy cégnek, akik az iparágban szerepelnek a benchmark kiadványban.

A Zyxel Group bekerült az S&P Global 2024-es fenntarthatósági évkönyvébe. A vállalat kiemelkedő teljesítményét a “Top 5%” és az “Industry Mover” kategóriában is elismerték. Ezzel is díjazva a fenntartható környezeti, társadalmi és kormányzati (ESG) gyakorlatok iránti rendíthetetlen elkötelezettségét.

Az S&P Global Sustainability Yearbook az iparágban vezető fenntarthatósági gyakorlatot folytató vállalatokat bemutató kiadvány, amely világszerte a befektetők és a kormányok számára elsőszámú referenciaként szolgál. A vállalatokat az előző évi ESG-teljesítményük alapján értékelik. A 2024-es évkönyvbe mindössze 759 csúcsteljesítményt nyújtó vállalat került be – ez a töredéke a 62 iparágban figyelembe vett több mint 9400 vállalatnak. A kommunikációs berendezések iparágából mindössze négy vállalat került be a válogatásba: a Zyxel, a Cisco, az Ericsson és a Wistron NeWeb.

Az S&P Global legutóbbi értékelésében a Zyxel magas pontszámot kapott az “Energiafogyasztás”, a “Folyamatinnovációk” és a “Termékinnovációk” területén. A vállalat a “IT hálózatbiztonsági intézkedések” terén is jól teljesített a kiberbiztonsági teljesítményéért, míg az emberi jogok hangsúlyozása a munkatársak és a partnerek számára szintén elismerést kapott.

A Zyxel Group a 2050-re a nettó nulla kibocsátás elérése iránti elkötelezettségének részeként digitális menedzsmentplatformot indított, hogy a Science Based Targets kezdeményezés (SBTi) gyakorlatának megfelelően nyomon kövesse a szén- és energiaforrás-felhasználást a csoportjában és a beszállítói láncban. A Zyxel Group a beszállítói láncát is az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gyakorlatok átvételére ösztönzi olyan kezdeményezésekkel, mint például a Zero Carbon Academy képzési programja.

A vállalat fenntarthatóság terén elért kézzelfogható fejlődése további hazai és nemzetközi elismeréseket kapott, többek között az MSCI ESG 2023-as A minősítését, valamint a 2023-as tajvani vállalati fenntarthatósági díjátadón a fenntarthatósági jelentéstételért járó arany minősítést és az információbiztonsági vezetői díjat.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés