Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új social-media oldalt akar indítani Elon Musk

elon musk

Dotkom

Új social-media oldalt akar indítani Elon Musk

Új social-media oldalt akar indítani Elon Musk

A Tesla főnökének korábban többször is meggyűlt a baja a Twitteren közzétett gondolataival. Lehetséges, hogy ez adta az ötletet egy új szolgáltatás beindításához.

Elon Musk Twitter-oldala egy érdekes közeg, hiszen egészen különleges bejegyzéseket is találni itt. Arról nem is beszélve, hogy a Tesla főnöke ezen keresztül hívta párbajra Vlagyimir Putyin orosz elnököt, majd csinált viccet egy tőlünk nem is olyan messze zajló háborúból. Musk ugyanakkor nem fújt visszavonulót, és azóta is írja az újabb posztokat.

Ezek közt tűnt fel az a kérdés is, melyben a milliárdos egy új közösségi oldal indítását pedzegette. Majd pedig egy szavazást indított, amelyhez a következő kísérőszöveget mellékelte: azt kérte, hogy az emberek körültekintően voksoljanak, mert az eredménynek hangsúlyos következményei lehetnek. A szavazás kérdése egyébként az volt, hogy a twitterezők szerint a mikroblog betartja-e a szólásszabadság elvét. A felhasználók többsége, mintegy 70 százaléka nemmel válaszolt.

Az nem világos, hogy Musk milyen új oldalban gondolkodik, de az egyértelmű, hogy a Twitterre kiírt szövegei nem egyszer komoly problémába sodorták. Ezek egyike volt az is, hogy amikor az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) vizsgálatot kezdeményezett ellene, mert arról írt, fontolgatja a Tesla magánkézbe vételét. Miután Musk posztolta a szöveget, a Tesla részvényei az egekbe szöktek, ám kicsivel később újra visszaálltak a normál szintre – emlékeztet az Interesting Engineering.

Azt nem tudni, hogy a mostani akció is egyfajta zavarkeltés lehet-e, Musk mindenesetre nem először kéri ki követői véleményét. Tavaly ősszel például arról szavaztatta a felhasználókat, eladjon-e Tesla-részvényeket, igaz, csak egy kis csomagban: mindössze 10 százalékról volt szó. A megkérdezettek egyébként igennel voksoltak a vonatkozó kérdésre, Musk pedig tartotta a szavát, és nyélbe ütötte a tranzakciót. Ennek eredményeként dollármilliárdokat keresett.

Forrás: HVG

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés