Connect with us

technokrata

Egyre inkább apad a Windows 11 népszerűsége

Dotkom

Egyre inkább apad a Windows 11 népszerűsége

Kép: Liner.hu

Egyre inkább apad a Windows 11 népszerűsége

Hangyányit nőtt csak a Windows 11 piaci részesedése márciusban: a felhasználók ragaszkodnak a korábbi verziókhoz, vagy egyszerűen csak nem felel meg a gépük a minimum követelményeknek.

Lassulni tűnik, sőt megtorpant a Windows 11-re frissítő eszközök számának növekedése a friss adatok alapján. Az AdDuplex legutóbbi jelentése azt mutatja, hogy a tavaly októberben kiadott operációs rendszer márciusban mindössze 0,1 százalékát tudta átcsábítani a Windows 10 verziók felhasználóinak, így eddig összesen 19,4 százalék frissített a legújabb kiadásra, köztük 0,6 százalék az Insider build programon keresztül valamelyik előzetest futtatja.

A számok szerint bár a Microsoft próbálja ösztönözni a felhasználókat a váltásra, a korábbi Windows-verziókhoz továbbra is sokan ragaszkodnak (vagy tegyük hozzá: egyszerűen csak nem kompatibilis az eszközük). A Windows 10-et használók körében a két legutóbbi nagy frissítéscsomag a legnépszerűbb: a tavaly novemberben kiadott Windows 10 N21U (21H2) és a márciusban kigördült Windows 10 M21U (21H1).

windows 11

Az AdDuplex ötezer különféle Windows Store alkalmazáson keresztül gyűjti az adatokat kizárólag Windows 10 és Windows 11 rendszerek alatt, így az eredmények nem feltétlenül reprezentálják a valós piaci részesedéseket, de a számok egybevágnak a Microsoft saját becsléseivel. A cég nemrég közölte, hogy összesen 1,4 milliárd eszközön futnak a Windows 10 és a Windows 11 kiadásai, de konkrét számokat még nem osztott meg egyes buildekkel kapcsolatban.

A Riverbed közelmúltban végzett kutatása alapján az üzleti felhasználók munkahelyi laptopjainak harmada egyébként nem felel meg a Windows 11 telepítéséhez szükséges minimum követelményeknek. A munkagépek 19,45 százaléknak tárhelybővítésre lenne szüksége, 11 % nem rendelkezik TPM 2.0 modullal, 8 %-ot UEFI-re kéne frissíteni, 12 százalékát pedig gyakorlatilag teljesen le kéne cserélni.

Forrás: HWSW

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Smart home

Érkezik a leggyorsabb videócsengő

2022. június 28. kedd
klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Smart home

Ilyen szempontok alapján választunk klímát

2022. június 22. szerda
ikea

Kütyük

Bakelitlejátszót dobott piacra az IKEA

2022. június 16. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu