Connect with us

Hirdetés

technokrata

Portocom Freestyle – a legolcsóbb kategória

Dotkom

Portocom Freestyle – a legolcsóbb kategória

Az alacsony árat szem előtt tartva megtervezett noteszgép szinte mindent tud, amit a nagyobb társai.

A Portocom csak Pentium 4-es kategóriájú Intel processzoros noteszgépeket kínál – a legolcsóbb kategóriában a Freesyte fantázianevű típust. Ebbe asztali gépekbe szánt P4-es és Celeron processzort lehet tenni – 1,6 GHz-es órajelűtől kezdve bármekkorát. Ez köszönhető a SiS650-es chipkészletnek, a 478 FCPGA foglalatnak és a 400/533 MHz-es FSB-nek.

A 14,1 colos TFT LCD maximálisan XGA felbontásra képes, s ezt a chipkészletbe integrált grafikus vezérlő látja el adatokkal (ez egyébként megosztott memóriát használt az operatív tárral, igy a videomemória mérete akár 64 MB is lehet). Az AGP 4x-et is támogató vezérlő rendelkezik S-video kimenettel is.

Háttértára egy 2,5 colos merevlemez, melynek kapacitása 10 GB-tól kezdődően akár 60 GB-os is lehet – csak a felhasználó igényei szabnak határt. Emellett tartalmaz magában egy 3,5 colos floppy drive-ot és egy optikai meghajtót is, ami lehet szimplán CD-ROM vagy DVD-ROM, de akár egy DVD/CD-RW kombó meghajtó is.

Integrált audiovezérlője és két beépített hangszórója gondoskodik a hangok megszólaltatásáért. A noteszgépet felszerelték 3 darab 2.0-s USB csatolóval és egy FireWire (IEEE 1394) porttal is a többi szabványos kimenet (párhuzamos, PS/2-es, infravörös portok, line-in, RJ-11, RJ-45 stb.) mellett. Ebből is látszik, hogy mind egy 56 Kbps-os modemmel, mind egy 10/100 Mbps-os hálózati csatolóval fel van szerelve a noteszgép.

Lítium-ionos akkumulátoráról a Freesytle körülbelül egy és háromnegyed óráig bírja (1,7 GHz-es Celeron processzor esetén). A védelemről a BIOS jelszó és a Kensington lock aljzat gondoskodik. Legolcsóbb változata már 269 ezer forintos nettó áron beszerezhető.

Fizikai paraméterek

Méret: 258x318x38,5 mm
Tömeg: 3 kg



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés