Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lehull a lepel: itt az új iPad!

Tablet

Lehull a lepel: itt az új iPad!

Az Apple mai rendezvényén lerántotta a leplet népszerű táblagépének új verziójáról.

A cég képviselői a rendezvényen elmondták: mindezidáig 315 millió iOS eszközt adtak el, ebből 62 milliót 2011 utolsó negyedévében. Az új iPad bejelentése előtt bemutatták az 5.1-es verziójú iOS operációs rendszerben debütáló álló, immáron japán nyelven és tudó Siri hangfelismerő szoftvert is, illetve bemutatták az iCloud új funkciót is. Új felületet és új csatornákat kapott az Apple TV,bekerült az iCloud is a tévén elérhető funkciók közé és az 1080p-s videók támogatása is.

Új iPad: nagyobb felbontás, szebb kijelző, 1080p-s videófelvétel, 4G

Az új táblagép bejelentése előtt elmondták: 2011 utolsó negyedévében 15,4 millió iPad talált gazdára világszerte, mely számmal az iPad lett tavaly év végére a legnépszerűbb számítástechnikai eszköz a világon. A bemutatón az is kiderült, hogy a felhasználók főleg emailezésre, böngészésre és e-könyvek olvasására használják az iPad-eket, melyekre immáron több, mint 200.000 alkalmazást tölthetnek le, vásárolhatnak meg az AppStore-ból. Arra is fény derült, hogy tavaly a konkurens gyártók több mint 100 különböző tabletet dobtak a piacra, melyek közül – mint tudjuk – egyik sem tudta még csak megközelíteni sem az iPad sikerét.

Az új iPad – amit se nem iPad 3-nak, se nem iPad HD-nak, hanem egyszerűen új iPad-nek hívnak – nagyon hasonlít a régire, annyiban különbözik, hogy a kijelzője nagyobb felbontású, így az eddigi 768 x 1024 helyett már ennek a dupláját, 1536 x 2048 képpontot képes megjeleníteni, azt is egy, az új iPhone-okból már ismerős retina display-en keresztül. Arról, hogy a nagyobb felbontáson is szépen jelenjenek meg a tartalmak egy új, négymagos A5X Soc grafikus chip gondoskodik. A kamerából is megörökölte az iPhone 4S kameráját, melynek köszönhetően már 5 megapixeles képek is készíthetők az új táblagéppel, az 1080p-s videókról nem is beszélve.

Az új iPad SIM kártyás változata 4G-LTE kompatibilis, melynek köszönhetően mobilneten sokkal gyorsabban lehet vele internetezni, mint az előző típusokkal. Az új iPad kissé nehezebb lett, mint a régi, 10 óra akku időt ígérnek rá, mely nyilván a 4G használata során azért jelentősen csökkenhet. Amerikában a 16 GB-os alapgép 499 dollárba, a 32-es 599-be, a 64-es pedig 699 dollárba fog kerülni, a SIM kártyát fogadni képes változatok 130 dollárral drágábban kerülnek a boltok polcaira március 16-ától. Magyarországon állítólag már március 23-án kapható lesz.

Grafikában erős

Az új iPad – ahogyan azt a grafikus meghajtó paramétereiből és a felbontásból is sejteni lehet – grafikában erős nagyon: gyakorlatilag túllép a HD-n és felbontásban megelőzi a PS3-at és az Xbox 3-at is. Továbbá megújultak az iWork és a Garageband alkalmazások is, illetve bemutatták az iPhoto és iMovie új változatát is. További újdonság, hogy végre direkt tudunk képeket küldözgetni két eszköz között, illetve a képek szerkesztésére új effektek, ujjmozdulatok és direkt Flickr és Twitter megosztási lehetőségek is rendelkezésre állnak. A bemutatón részletesen bemutatták az egyszerű, intuitív fotó szerkesztési lehetőségeket: a két ujjunkkal gyakorlatilag Photoshop-mágusokat megszégyenítő dolgokra lehetünk képesek az új iPad-en.

Az iPad 2 ára az új iPad megjelenésével 100 dollárt esik, így a 16 GB-os WiFi modell már 399 dollárért elhozható holnaptól Amerikában valamelyik Apple Store-ból. Az előző generációhoz hasonlóan, az “új iPad”-ből is lesz fekete és fehér verzió is a boltokban.




Szólj hozzá!

További Tablet

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés