Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kihaltak a tábla PC-k?

Laptop

Kihaltak a tábla PC-k?

Néhány éve még nagy reményekkel várták az áttörést…

A tábla PC koncepciót a Microsoft hozta létre, és komoly reményeket fűzött hozzá. Bill Gates alapítója még 2002-ben jósolta azt, hogy a 2007-es évre az eladott személyi számítógépek zöme tábla PC lesz – ám ez nem vált valóra. Az összes, 2006-ban gazdára talált komputer mindössze 2 százalékát adta ez a kategória. Ezek is főként az olyan speciális területeken keltek el, mint a gyógyászati szegmens, a biztosítással foglalkozó cégek stb. – otthoni felhasználásról gyakorlatilag nem beszélhetünk.

A helyzet lényegében nem változott, és a készülékek magas ára, egyesítve a világgazdasági válság jelenségével nem kecsegtet semmi jóval a tábla PC-ket illetően. Teljesen azonban nem tűntek el ezek a modellek, sőt, figyelmesen körülnézve a piacon, még új változatokkal is találkozhatunk. Ilyen például a HP TouchSmart tx2z eszköze, mely képes úgynevezett multitouch működésre, vagyis egyszerre több érintést is tud kezelni (kategóriájában elsőként).

Tábla PC, laptop formában

12,1 colos kijelzője alá noteszgép is társul, vagyis egy convertible modellel van dolgunk – „hagyományos” laptopként is használható, de az LCD elforgatásával tábla PC-ként működik. 2,1 GHz-es AMD Turion X2-es processzora mellé 3 GB-nyi DDR2 DRAM társul – azért ennyi, mert a masinára Windows Vista Home Premium került, operációs rendszer gyanánt. Ati Radeon HD 3200 grafikus vezérlővel látták el, az adatok tárolására pedig egy 250 GB-os merevlemez szolgál. Beépített webkamerával is rendelkezik; megvásárolni december 8-tól lehet (egyelőre csak az észak-amerikai kontinensen), 1150 dolláros indulóáron.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés