Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyors, 1 TB-os merevlemezek

Laptop

Gyors, 1 TB-os merevlemezek

SATA helyett SAS, és a winchester szárnyakat kap.

Megkezdte a világ első, 1 TB-os tárkapacitását nyújtó, SAS interfésszel rendelkező merevlemezeinek forgalmazását a Seagate. Ismeretes, hogy a vállalat a tavalyi év végén indította útjára a hasonló tárhelyet kínáló, soros ATA csatolóval szerelt változatot – és úgy látszik, egészen mostanáig várni kellett a 3,5 colos család soros SCSI verziójára.

Mi szól az új jövevény mellett? A percenkénti 7200 fordulatot felmutató tányérokkal szerelt eszköz esetében 1,2 millió üzemóra telik el átlagosan két meghibásodás között (ez nagyjából 137 évnek felel meg). Amellett, hogy bírja a strapát, gyors is, amit részben 16 MB-os cache-ének köszönhet – az átlagos késleltetés 4,16 ms, míg az olvasás esetében 9,5 ms. SAS interfésze 135 százalékkal nagyobb (elméleti) adatátviteli sebességet biztosít számára, mintha SATA csatolófelülettel rendelkezne.

Az 1 terabyte-os modell mellett 750 és 500 gigabyte-os változatok is megvehetők, közölte a Seagate. A gyártó azonban azt nem árulta el, hogy mibe kerül egy példány a csúcskategóriás winchesterből; de az online boltok árai szerint nagyjából 350 dollárt kérnek el meghajtónként. Ez hozzávetőleg 50 dollárnyi többletköltséget jelent egy ugyanilyen, de SATA-s merevlemezhez képest.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés